Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

mam akg k142hd graja bardzo ladnie lecz nie sa wokółuszne a takie chce wiem ze te akg k530 sa wokółuszne ale nie chce drugich akg jak sluchales tych philipsow napisz jakie wrazenia po odsluchu jak mozesz to porownaj je do akg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SHP8900 jak dla mnie są strasznie ostre i nieprzyjemne. Zdecydowanie wolę ciemniejsze słuchawki. AKG k530 są wg mnie bardziej neutralne, nie mają tak ostrej góry, przy tym szczegółowość i scena na wysokim poziomie. Góra w SHP była tak męcząca, że miałem je na głowie parę chwil, nie potrafiłem dłużej dlatego nie napiszę szczegółowo o różnicach.

Jak nie AKG to możesz się zainteresować Beyerdynamic'ami DTX-900 (czy jakoś tak się to zwało).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zgadzam się z nie którym sprzętem właśnie tak grają z X-fi góra jest ok a teraz podpinam je ze swoją yamahą i przeżywają drugą młodość spora poprawa szczególnie jak korzystam z dsp amplitunera bo jak je zapuszczę w trybie pure direct to są wręcz hiperszczegołowe co nie zawsze jest ok ;).

W przypadku SHP8900 źródło jest ważne i co je napędza

tutaj masz recenzje Philipsów HP890 vs Beyery DTX-900 zaznaczam, że HP890 to starszy brat Hp895 to starszy brat SHP8900 z czego 8900 gra najlepiej ;) a od nich lepiej gra SHp9000 czyli następca SBC HP1000 ale między tymi ostatnimi nie można jednoznacznie stwierdzić który lepszy ale wszystkie philipsy maja jasną bardzo dokładną górę trzeba to lubić

http://www.head-fi.org/forums/f4/philips-h...-review-117910/

Edytowane przez Art385

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HP1000 od SHP9000 roznia sie padami, kolorem i konstrukcja pałaka... prawie te same sluchawki, miałem jakis czas te philipsy i moge je szczeze polecic ;) jak sie im dobrze zrodło dobierze... u mnie wygryzły cal! zrecablowane, bardzo ladnie graja z ipodem video, oczywiscie + wzmacniacz, ale tego typu barwa im pasuje. Graja dosc jasno, bas schodzi dosc nisko... o ile zrodło na to pozwala, bo potrafia zagrac tak ze basu nie ma wogole.

Edytowane przez Brestinder

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi