L.Viadro Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 Mam bardzo dziwny problem z moim monitorem. Jest to monitor LG z tych płaskich (plasma itd). Nie pamiętan dokładnie modelu. W każdym bądź razie to nie ten zwykły z kineskopem :) No i kiedy dam na pulpicie roździelczość większą niż 1024*768 to ekran robi sie czarny i pojawia sie napis:"Out of range" czy cosik takiego. Rozumiem że po prostu ten monit nie pociągnie wyższej roździałki (jest zoptymalizowany pod 1024*768) NO ale nbie w etym problem. Zainstalowałem ostatnio dwie gry: Devastation i Tom Clancy's Raven Shield. Obie chodzą na silniku Unrila i problem wygląda tak: Devastation: uruchamia sie gra, ustawiam sobie sterowanie, roździałke (1024*768) i inne bajery włączam już samą gre i ekran robi sie czarny z napisem Out of Range. Mimo że ustawiłem roździałe na 1024*768! I to samo z Raven Shield, ustawiam sterowanie,grafe i jak daje tutorial to pojawia sie okno wgrywania ale jak już zaczyna sie akcja to słysze tylko dzwięki a ekran jest czarny i Out of Range (w Devastation też słysze tylko dzwięki) Czym to może być spowodowane? Sterowniki? (próbowałem już na najnowszych Catalystach 3.2) i na Omegach i nic... DirectX9 też był... HELP!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uff...AR Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 sprawdz odswierzanie. pewnie w menu gry masz inne odswierzanie niz w samej grze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Viadro Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 ale jak to mam sprawdzić jak ja nie wiem jakie jest odswieżanie w samej grze bo mam czarny ekran?Mam próbowac każdą po kolei czy cio? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uff...AR Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 no raczej od najnizszej jedz. gdzies sie chyba to ustwaialo w serach nv ale teraz to ci nic nie powiem bo w pracy jestem i to na nt40. najlepiej sprawdzaj w windzie ustawiajac pulpit na 1024x768 przy roznych czestotliwosciach. zobaczysz co moze monitor. pozniej dopiero kombinuj w grach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Viadro Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 NO cóż... zmieniałem odswieżanie na pulpicie we własciwosciach i jechałem po kolei (co zmiana to wgrywałem gre i sprawdzałem czy działa) i dalej [gluteus maximus], ciągle to samo... a w grze niestety nie ma nigdzie w ustawieniach odswieżania :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 Zapodaj sobie RefreshFix0.9.9.6 ustaw odswiezanie na "twardo" :D i bedzie dzialac.... chyba :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...