Skocz do zawartości
L.Viadro

Zwisy monitora???

Rekomendowane odpowiedzi

Mam bardzo dziwny problem z moim monitorem. Jest to monitor LG z tych płaskich (plasma itd). Nie pamiętan dokładnie modelu. W każdym bądź razie to nie ten zwykły z kineskopem :)

No i kiedy dam na pulpicie roździelczość większą niż 1024*768 to ekran robi sie czarny i pojawia sie napis:"Out of range" czy cosik takiego. Rozumiem że po prostu ten monit nie pociągnie wyższej roździałki (jest zoptymalizowany pod 1024*768)

NO ale nbie w etym problem.

Zainstalowałem ostatnio dwie gry: Devastation i Tom Clancy's Raven Shield. Obie chodzą na silniku Unrila i problem wygląda tak:

Devastation: uruchamia sie gra, ustawiam sobie sterowanie, roździałke (1024*768) i inne bajery włączam już samą gre i ekran robi sie czarny z napisem Out of Range. Mimo że ustawiłem roździałe na 1024*768!

I to samo z Raven Shield, ustawiam sterowanie,grafe i jak daje tutorial to pojawia sie okno wgrywania ale jak już zaczyna sie akcja to słysze tylko dzwięki a ekran jest czarny i Out of Range (w Devastation też słysze tylko dzwięki)

Czym to może być spowodowane? Sterowniki? (próbowałem już na najnowszych Catalystach 3.2) i na Omegach i nic... DirectX9 też był...

HELP!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no raczej od najnizszej jedz. gdzies sie chyba to ustwaialo w serach nv ale teraz to ci nic nie powiem bo w pracy jestem i to na nt40. najlepiej sprawdzaj w windzie ustawiajac pulpit na 1024x768 przy roznych czestotliwosciach. zobaczysz co moze monitor. pozniej dopiero kombinuj w grach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NO cóż... zmieniałem odswieżanie na pulpicie we własciwosciach i jechałem po kolei (co zmiana to wgrywałem gre i sprawdzałem czy działa) i dalej [gluteus maximus], ciągle to samo... a w grze niestety nie ma nigdzie w ustawieniach odswieżania :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...