ToMo Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 Więc tak dzisiaj i jutro mam troche czasu bo są maturki i nie musze chodzić do szkoły 8) i tak zacząłem myśleć nad wyciszeniem swojego zasilacza bo to chyba najgłośniejszy przedmiot z mojego kompa.... Na początku żeby nie było słyszeć takiego szumu chce wyciąć z tyłu ten badziewny grill i założyć taki z drutów. I teraz mam taki pomysł żeby wstawić drugi wentylator który byłby zamontowany centralnie nad wentylem który chłodzi procka tylko nie wiem czy warto się w to bawić czy dużo to by dało. Ten wentyl wdmuchiwałby powietrze do zasilacza... Obydwa wentyle puściłbym na 5 V albo 7 V Co sądzićie o takim modziku ??? Warto wstawiać ten dopdatkowy wentylatorek czy lepiej zostawić 1 i puścić go na 7 V ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uff...AR Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 ja tak w swomi starym codegenie zrobilem. tylko ze dalem wiatrak 92x92. na 7v daje wystarczajaco rade. raczej nie obedzie sie bez giecia radiatorow w zasialczu wiec jak ci sie zmiesci to lepiej na zawnatrz zasilacza zostawic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 Pomysl dobry. W moim Chieftecu drugi wiatrak jest wlasnie od spodu i zasysa powietrze. Jak masz pewnosc, ze kable nie wleza w wiatrak to olej tego grila wogole. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 Z tyłu to raczej żadne kable się nie wplączą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 Przy dobrym mocowaniu kabli mozesz wywalic wszystkie grile z obudowy - gdyby nie gwarancja na nowy zasilacz tez bym tak z nim zrobic. To jest zabawka dla dzieci, zeby paluchow nie powkladaly, a czasmi powoduje to swist powietrza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 zrobiłem tak z moim megabajcie starym.Wiatraki na 5V chodziło i był cichy jak makiem zasiał.Tylko musiałem powyginać radiatory.A z tym to było troszke kłopotów... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witchhunter Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 Przy dobrym mocowaniu kabli mozesz wywalic wszystkie grile z obudowy - gdyby nie gwarancja na nowy zasilacz tez bym tak z nim zrobic. To jest zabawka dla dzieci, zeby paluchow nie powkladaly, a czasmi powoduje to swist powietrza. oj to ty chyba nigdy nie wsadziles przypadkowo palucha w wiatrak 120x120x38 3000rpm pracujacy na 7V (bolalo jak cholera, o 12V nie mysle) na ze ryzykujesz taka wypowiedz :evil: :oops: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 No fakt, ze jeszcze nie udalo mi sie wepchnac palucha w taki wiatrak :) ale wszystko przede mna. Jak wiem, gdzie w budzie, mam jakie wiatraki to raczej na to uwazam. Moze przekonam sie do grili jak mi wiatrak palec utnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 Ja tam kiedyś przywadziłem knykciem :) o wentylator na procku tylko 60x60 ale za to koło 5800 RPM troche palec był rozwalony i marnie to sie goiło :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 Pierwszy etap mojego moda zasilacza mam jush za sobą :D Narazie wyciołem grill z tyłu na wiatraku (wszystko ładnie wypiłowałem takimi małymi pilniczkami których używa się amatorsko do robienia kluczy :D ) i wstawiłem przełączniczek 7V-0V - 12V. Niedługo jak zakupie świecący wiatrak (najprawdopodobnie Colmastera) to wytne dodatkową dziure która będzie wyciągała powietrze znad proca no i chyba wstawie szybke z plexi :) wtedy powinno to fajnie wyglądać :D Teraz jedynie słysze wentylator na procu :? chyba tesh trzeba mu dać 7 V.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 Wyciales grill czy po prostu dziure? Dziura bedzie lepsza, ale jak juz opisywalismy rany wojenne niebezpieczniejsza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 Narazie wyciołem tylko tylni grill ale jak będy wycinał miejsce na 2 wenty to wtedy zrobie coś w kształcie kwadratu ze ściątymi rogami... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...