tanx Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Witam, planuje zakup nowego laptopa i moja uwage przyciagnely netbooki z uwagi na niesamowita mobilnosc. Aktualnie mam Toshibe 1,5ghz Celeron 512mb ram Geforce 4 GO 16mb ram 5min na baterii. Moje pytanie brzmi czy netbook bedzie szybszy od owej Toshiby, jak ma sie karta grafiki w netbooku w stosunku do tego Geforca z Toshiby. Na predkosc tej tashiby jakos zbytnio nie nazekam aczlkowiek pare zakladek w ff i do tego gadu muza wifi potrafi go niezle zmulic. Czy netbook bedzie troche bardziej wydajny, niby wiecej ramu wydajnniejszy procesor. Jak bedzie wygladac sytuacja z grami na netbooku, oczywiscie chodzi tu o gry w ktore pykam na Toshibie czyli Herosy 3 i 4, Gta 3 i vc, Return to castle wolfenstein czy peirwsze medal of honor? Ostatnie moje pytanie jak wyglada praca z wiekszymi monitorami, czy netbook bez problemu nimi dziala, da rade usatwic wieksza rzdzielczosc? Mam w domu monitor 21 stary i z checia bym do niego podlaczyl netbooka zeby meic w diomu drugi stacjonarny komputer do podstawowych zadan, dodam ze toshiba bez problemu z nim pracuje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2009 (edytowane) używałem pierwszych wersji asusa eee serii 900 - czyli celek 900, 2gb ramu i dysk ssd o oszałamiającej pojemności 12gb :D do tego miałem podpięty LCD 19 calowy... komfort pracy był całkiem dobry - dało się zarówno obejrzeć film (na wyświetlaczu i na zewnętrznym lcd'ku), jak i pograć w gry (ale tylko na wyświetlaczu) - gothic 1 i 2 na max detalach, syberia 1 i 2, bg 1 i 2, heroes 4 też max... w przypadku gta 3 trzeba było trochę zjechać z detalami a w rtcw trzeba było się bawić plikiem konfiguracyjnym... trudno powiedzieć czy będzie bardziej wydajny od Twojej obecnej tosi - bawiłem się ostatnio acerami z atomami i o dziwo asus wydawał mi się szybszy... Edytowane 24 Sierpnia 2009 przez Wreq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...