Skocz do zawartości
tanx

Czy Netbook Da Radę Zastąpić Wysłużoną Toshibe

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

planuje zakup nowego laptopa i moja uwage przyciagnely netbooki z uwagi na niesamowita mobilnosc. Aktualnie mam Toshibe 1,5ghz Celeron 512mb ram Geforce 4 GO 16mb ram 5min na baterii. Moje pytanie brzmi czy netbook bedzie szybszy od owej Toshiby, jak ma sie karta grafiki w netbooku w stosunku do tego Geforca z Toshiby. Na predkosc tej tashiby jakos zbytnio nie nazekam aczlkowiek pare zakladek w ff i do tego gadu muza wifi potrafi go niezle zmulic. Czy netbook bedzie troche bardziej wydajny, niby wiecej ramu wydajnniejszy procesor. Jak bedzie wygladac sytuacja z grami na netbooku, oczywiscie chodzi tu o gry w ktore pykam na Toshibie czyli Herosy 3 i 4, Gta 3 i vc, Return to castle wolfenstein czy peirwsze medal of honor? Ostatnie moje pytanie jak wyglada praca z wiekszymi monitorami, czy netbook bez problemu nimi dziala, da rade usatwic wieksza rzdzielczosc? Mam w domu monitor 21 stary i z checia bym do niego podlaczyl netbooka zeby meic w diomu drugi stacjonarny komputer do podstawowych zadan, dodam ze toshiba bez problemu z nim pracuje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

używałem pierwszych wersji asusa eee serii 900 - czyli celek 900, 2gb ramu i dysk ssd o oszałamiającej pojemności 12gb :D do tego miałem podpięty LCD 19 calowy... komfort pracy był całkiem dobry - dało się zarówno obejrzeć film (na wyświetlaczu i na zewnętrznym lcd'ku), jak i pograć w gry (ale tylko na wyświetlaczu) - gothic 1 i 2 na max detalach, syberia 1 i 2, bg 1 i 2, heroes 4 też max... w przypadku gta 3 trzeba było trochę zjechać z detalami a w rtcw trzeba było się bawić plikiem konfiguracyjnym... trudno powiedzieć czy będzie bardziej wydajny od Twojej obecnej tosi - bawiłem się ostatnio acerami z atomami i o dziwo asus wydawał mi się szybszy...

Edytowane przez Wreq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi