szerszen3 Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Dzisiaj składałem komputer. Wszystko szło ładnie aż zatrzymałem się na pamięci. Mam 2 kości po 2GB. W moim problemie marka nie gra roli. Chcę aby chodziły w dualu. Wcześniej dowiedziałem się, że aby tak było należy je umiejscowić w gniazdach tego samego koloru. Ale tutaj mam coś takiego: Nie wiem czy widać te napisy więc: (od lewej) DIMM A1 DIMM B1 DIMM A2 DIMM B2. Według tego powinienem kości umieścić w pierwszym i trzecim gnieździe. Mają one jednak inne kolory. W instrukcji podane są takie dane: Channel A - DIMM A1 and DIMM A2 Channel B - DIMM B1 and DIMM B2 Więc jak w końcu je umiejscowić, aby działały w dualu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Sprawdź obie możliwości - puść spi, albo odpal everest, sprawdź odczyt pamieci i będzie jasność. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...