kaszyk30 Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Witam, Mam 2 komputery jeden stacjonarny z win xp i internetem z kablówki i drugi nowy laptop asus k50ab z win xp dopiero zainstalowanym, chciałem go podłączyć do neta zeby szybciej zainstalowac wszystkie potrzebne programy i sterowniki ale jak przełozyłem kabel z kompa stacjonarnego do laptopa to pojawił sie komunikat ze jest "ograniczone połączenie lub brak łączności moge nie miec dostępu do internetu lub niektórych zasobów sieciowych. ten problem wystąpił poniewaz siec nie przypisala adresu sieciowego do tego komputera" przy czym sterownik wczesniej zainstalowałem do karty sieciowej: realtek rtl8168/811 pci-e gigabit ethernet nic a na kompie stacjonarnym: Intel® pro/1000 mt network connection. No i ogólnie katastrofa nie wiem co robic bo bez neta jak bez ręki.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2009 (edytowane) Jeżeli łączysz sie przez modem to musisz ustawić automatyczne pobieranie adresu ip. http://www.centrumxp.pl/WindowsXP/376,1,Ko...P_oraz_DNS.aspx ps. lub sprawdz jak skonfigurowany jest pierwszy komputer i ustaw drugi w ten sam sposób. Edytowane 28 Sierpnia 2009 przez szpachla2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...