Skocz do zawartości
witek666

Foxconn Blackops A Ramy Proszę O Pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Witam zakupiłem sobie płytę FOXCONN BLACKOPS ,która posiada 4 sloty na ddr3 czy 2 x dual channel. Mam takie pytanie ,czy jakbym kupił zestaw Triple channel 3x2 GB będą działać .Nie chodzi mi w ogóle o technologię dual channel czy triple channel ,chodzi czy te pamięci będą działać i będą widoczne pod systemem x64 i czy komputer uruchomi się. Za pomoc z góry dzięki .Jeśli ktoś może poradzić jakieś pamięci do tej płyty ,może być w dual channel lub jeśli obsłuży triple channel. Czy CL 7 ,a CL 8 jest duża różnica wydajnościowa i czy to się do czegoś przyda i czy warto dopłacać do CL 7.

P.S. Z tego co wiem między triple channel a dual channel jest różnica napięcia wiec wydaje mi się ze triple nie pójdzie na tej płycie przy triple channel podają około 1.6 v a u dual channel około 1.9 v za pomoc z góry dziękuje

Edytowane przez witek666

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powinno ci chodzić o dual channel bo w singlu będziesz miał dużo mniejszą wydajność

Zawsze możesz wsadzić dwie kości, ale lepiej nie kombinuj i kup sobie normalne dualki. Szczególnie że w tej platformie nie musisz się ograniczać z napięciami memek.

Oczywiście triple może jakoś zadziała dzieki flex mode i tylko trzecia kość będzie pracować w singlu. Może...

Edytowane przez majkel84

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Będzie grało i zostanie Ci zawsze komplet kości TC na przyszłą wymianę platformy :D

A wydajność singla w stosunku do duala jest niższa 1-1.5%,więc się nie sugeruj bzdurami poprzednika.

Edytowane przez Miodnyj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi