witek666 Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2009 (edytowane) Witam zakupiłem sobie płytę FOXCONN BLACKOPS ,która posiada 4 sloty na ddr3 czy 2 x dual channel. Mam takie pytanie ,czy jakbym kupił zestaw Triple channel 3x2 GB będą działać .Nie chodzi mi w ogóle o technologię dual channel czy triple channel ,chodzi czy te pamięci będą działać i będą widoczne pod systemem x64 i czy komputer uruchomi się. Za pomoc z góry dzięki .Jeśli ktoś może poradzić jakieś pamięci do tej płyty ,może być w dual channel lub jeśli obsłuży triple channel. Czy CL 7 ,a CL 8 jest duża różnica wydajnościowa i czy to się do czegoś przyda i czy warto dopłacać do CL 7. P.S. Z tego co wiem między triple channel a dual channel jest różnica napięcia wiec wydaje mi się ze triple nie pójdzie na tej płycie przy triple channel podają około 1.6 v a u dual channel około 1.9 v za pomoc z góry dziękuje Edytowane 31 Sierpnia 2009 przez witek666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2009 (edytowane) Powinno ci chodzić o dual channel bo w singlu będziesz miał dużo mniejszą wydajność Zawsze możesz wsadzić dwie kości, ale lepiej nie kombinuj i kup sobie normalne dualki. Szczególnie że w tej platformie nie musisz się ograniczać z napięciami memek. Oczywiście triple może jakoś zadziała dzieki flex mode i tylko trzecia kość będzie pracować w singlu. Może... Edytowane 31 Sierpnia 2009 przez majkel84 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Miodnyj Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2009 (edytowane) Będzie grało i zostanie Ci zawsze komplet kości TC na przyszłą wymianę platformy :D A wydajność singla w stosunku do duala jest niższa 1-1.5%,więc się nie sugeruj bzdurami poprzednika. Edytowane 31 Sierpnia 2009 przez Miodnyj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...