Damaroc Opublikowano 1 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2009 Witam. Przerzucam się z starej 17 SyncMaster 753DFX na coś nowoczesnego. W planach mam utrzymać go równie długa jak poprzednika który oczywiście służy wiernie i na emeryturę go nie puszczę! ;) Mam do wydania 800PLN. Monitor wybieram do zbliżającego się wielkimi krokami nowego zestawu komputerowego. Głównie oglądam filmy (planuję raczyć się jakością HD po jego zakupie) i siedzę na nacie. Po zakupie mam zamiar pograć w gry o nico większych możliwościach graficznych (aktualny pc mi to uniemożliwiał). Fajnie by było jak by miał duży kąt widzenia, ładne kolory i ofc miał 22" :) Dzięki z góry za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
david11 Opublikowano 4 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2009 Pragnę przypomnieć, by grać w nowsze gry z rozdzielczością full hd trzeba mieć minimum GTX275.. Choć to i tak może być mało ;). http://www.agito.pl/monitory-lcd/lg-20-lcd...attr=142:106998 http://www.agito.pl/monitory-lcd/lg-22-lcd...attr=142:106998 http://www.agito.pl/monitory-lcd/lg-22-lcd...attr=142:106998 .. Z naciskiem na drugą pozycję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damaroc Opublikowano 4 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2009 (edytowane) Procesor : Intel Core i5 750 Chłodzenie Procesora : AC Freezer Xtreme Rev. 2 Płyta Główna : Gigabyte P55-UD3R RAM : GoodRam 2x2GB 1333MHZ Karta Graficzna : Asus GeForce GTX 275 896MB DDR3 /448bit/ HDTV 2xDVI Zasilacz: OCZ ModXStream Pro 600W HDD : Samsung 500GB 16MB Cache F3 Napęd : Samsung SH-223B SATA Obudowa: CoolerMaster Elite 335 Black Tak wygląda zestaw wiec na pewno da rade w nowych grach :) Dzięki za pomoc. e/ kurcze... nie jestem zwolennikiem świecidełek... jeżeli w tej cenie nie dorwę niczego lepszego to ofc wezmę ten sugerowany, lecz może znalazł by się jakiś ze skromnym podświetleniem włącznika? Edytowane 4 Września 2009 przez Damaroc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akodo Opublikowano 4 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2009 podświetlenie włącznika można wyłączyć... jeśli to ma być kryterium wyboru to aż boję się co wybierzesz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damaroc Opublikowano 6 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2009 podświetlenie włącznika można wyłączyć... jeśli to ma być kryterium wyboru to aż boję się co wybierzesz...Jeżeli da się go wyłączyć bez potrzeby rozbierania monitora to spoko, ale jeżeli miał bym rozbierać monitor który będzie na gwarancji to ja dziękuję. Nie jeden się ze mną zgodzi ze dioda waląca po oczach podczas oglądania filmu to nie jest przyjemna sprawa. Więc skoro mogę w tej samej kasie kupić równie dobry monitor ze skromną diodą to bedzie to dla mnie lepszy zakup, ale jeżeli nic takiego nie znajdę to wiadomo wezmę to co proponuje kolega powyżej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 6 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2009 Da się wyłączyć z poziomu menu monitora Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainaruth Opublikowano 7 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2009 na diody najlepszy sposób to.. taśma izolacyjna :) wytniesz ładnie kawałek, to nawet nie widać że to nie było zamontowane fabrycznie. a jednocześnie delikatnie światło przebija, więc widać czy dioda się świeci. Tak załatwiłem diody w geniusach 2000x i w mojej klawiaturze Szkoda by było przez taki drobiazg wybierać gorszy monitor.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damaroc Opublikowano 7 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2009 na diody najlepszy sposób to.. taśma izolacyjna :) wytniesz ładnie kawałek, to nawet nie widać że to nie było zamontowane fabrycznie. a jednocześnie delikatnie światło przebija, więc widać czy dioda się świeci. Tak załatwiłem diody w geniusach 2000x i w mojej klawiaturze Szkoda by było przez taki drobiazg wybierać gorszy monitor.. Już zrobiłem tak na obudowie i wygląda to paskudnie ;), na nowym pc chciałem tego uniknąć. Ale juz wyjaśnione. jak można wyłączyć to jestem z tego powodu bardzo szczęśliwy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damaroc Opublikowano 11 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2009 Dodatkowo zapytam, czy cena/jakość (z niewielka dopłata) można wziąć jakiś 23"? Jak tak to jaki? Pytam ponieważ dowiedziałem się ze teraz cenowo opłaca się już na 23" cale wystartować a różnica cenowa nie jest wielka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b4rt3k Opublikowano 11 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2009 wczoraj lg obnizylo cene na monitory z serii *53v o jakies 100zl, mysle ze warto w2253v kosztuje ok.700 a w2353v kosztuje ok.790zl(wczesniej byly ponad 100zl drozsze) mialem dylemat jaki wybrac(wczesniej rowniez z powodu ceny planowalem 22) i czy 23 nie bedzie za duzy no ale zamowilem 23 i zobaczymy ;) dzis w saturnie je ogladalem i mysle ze bedzie ok, za taka kase warto! 22 jest teraz prawie 400zl tansza od tego della 2209wa ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...