Skocz do zawartości
Damaroc

Monitorek Do 800 Złotych

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Przerzucam się z starej 17 SyncMaster 753DFX na coś nowoczesnego.

W planach mam utrzymać go równie długa jak poprzednika który oczywiście służy wiernie i na emeryturę go nie puszczę! ;)

Mam do wydania 800PLN.

Monitor wybieram do zbliżającego się wielkimi krokami nowego zestawu komputerowego.

Głównie oglądam filmy (planuję raczyć się jakością HD po jego zakupie) i siedzę na nacie. Po zakupie mam zamiar pograć w gry o nico większych możliwościach graficznych (aktualny pc mi to uniemożliwiał).

Fajnie by było jak by miał duży kąt widzenia, ładne kolory i ofc miał 22" :)

Dzięki z góry za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pragnę przypomnieć, by grać w nowsze gry z rozdzielczością full hd trzeba mieć minimum GTX275.. Choć to i tak może być mało ;).

http://www.agito.pl/monitory-lcd/lg-20-lcd...attr=142:106998

http://www.agito.pl/monitory-lcd/lg-22-lcd...attr=142:106998

http://www.agito.pl/monitory-lcd/lg-22-lcd...attr=142:106998

.. Z naciskiem na drugą pozycję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Procesor : Intel Core i5 750

Chłodzenie Procesora : AC Freezer Xtreme Rev. 2

Płyta Główna : Gigabyte P55-UD3R

RAM : GoodRam 2x2GB 1333MHZ

Karta Graficzna : Asus GeForce GTX 275 896MB DDR3 /448bit/ HDTV 2xDVI

Zasilacz: OCZ ModXStream Pro 600W

HDD : Samsung 500GB 16MB Cache F3

Napęd : Samsung SH-223B SATA

Obudowa: CoolerMaster Elite 335 Black

Tak wygląda zestaw wiec na pewno da rade w nowych grach :)

Dzięki za pomoc.

e/ kurcze... nie jestem zwolennikiem świecidełek... jeżeli w tej cenie nie dorwę niczego lepszego to ofc wezmę ten sugerowany, lecz może znalazł by się jakiś ze skromnym podświetleniem włącznika?

Edytowane przez Damaroc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podświetlenie włącznika można wyłączyć... jeśli to ma być kryterium wyboru to aż boję się co wybierzesz...

Jeżeli da się go wyłączyć bez potrzeby rozbierania monitora to spoko, ale jeżeli miał bym rozbierać monitor który będzie na gwarancji to ja dziękuję.

Nie jeden się ze mną zgodzi ze dioda waląca po oczach podczas oglądania filmu to nie jest przyjemna sprawa.

Więc skoro mogę w tej samej kasie kupić równie dobry monitor ze skromną diodą to bedzie to dla mnie lepszy zakup, ale jeżeli nic takiego nie znajdę to wiadomo wezmę to co proponuje kolega powyżej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na diody najlepszy sposób to.. taśma izolacyjna :) wytniesz ładnie kawałek, to nawet nie widać że to nie było zamontowane fabrycznie. a jednocześnie delikatnie światło przebija, więc widać czy dioda się świeci. Tak załatwiłem diody w geniusach 2000x i w mojej klawiaturze

Szkoda by było przez taki drobiazg wybierać gorszy monitor..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na diody najlepszy sposób to.. taśma izolacyjna :) wytniesz ładnie kawałek, to nawet nie widać że to nie było zamontowane fabrycznie. a jednocześnie delikatnie światło przebija, więc widać czy dioda się świeci. Tak załatwiłem diody w geniusach 2000x i w mojej klawiaturze

Szkoda by było przez taki drobiazg wybierać gorszy monitor..

Już zrobiłem tak na obudowie i wygląda to paskudnie ;), na nowym pc chciałem tego uniknąć.

Ale juz wyjaśnione. jak można wyłączyć to jestem z tego powodu bardzo szczęśliwy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wczoraj lg obnizylo cene na monitory z serii *53v o jakies 100zl, mysle ze warto

w2253v kosztuje ok.700 a w2353v kosztuje ok.790zl(wczesniej byly ponad 100zl drozsze)

mialem dylemat jaki wybrac(wczesniej rowniez z powodu ceny planowalem 22) i czy 23 nie bedzie za duzy no ale zamowilem 23 i zobaczymy ;)

dzis w saturnie je ogladalem i mysle ze bedzie ok, za taka kase warto!

22 jest teraz prawie 400zl tansza od tego della 2209wa ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi