Hans15336 Opublikowano 2 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2009 Pacjent TAGAN TG500-U26 działał spokojnie z tym co mam w podpisie i zastąpiłem go 1000W , ale mniejsza o to . Wczoraj przyjechał kumpel z podejżeniem padniętej płyty ( standart , zapodaje zasilanie ekran czarny a reszta działa ) , na próbe podłączyłem swojego TAGANA i to samo. Dziś przyjechał kupiec po zasilacz więc spoko podłącze go pod kompa aby zobaczył że wszystko gra a tu lipa , wogołe nie podaje napięcia na płyte :blink:. Zasilacz aktualnie wyczyszczony z brudów , sprawdzony wyłacznik główny działą i podaje napięcie na płtkę od zasilacza. Nie widać nigdzie okopceń/przepaleń. Czy ktoś może mi poradzić co sprawdzić i jak , zanim go rozbiore na częśći :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 3 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2009 Podłącz pod niego jakiś napęd, zewrzyj czarny z zielonym i posprawdzaj napięcia miernikiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans15336 Opublikowano 3 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2009 (edytowane) Wstaje na 1s i zaraz gaśnie , jakie sugestie ?? Słychać prz tym jakiś pstryk ( coś ala przekaźnik ), zaraz spróbuje bez wentylatorów z zasilacza. EDIT : To samo bez wentylatorów i podświetlenia zasilacza. Edytowane 3 Września 2009 przez Hans15336 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans15336 Opublikowano 7 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2009 Nikt nie ma żadnego pomysłu ????? :blink: :blink: :blink: :blink: :blink: :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fl0r3k Opublikowano 7 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2009 Nikt nie ma żadnego pomysłu ????? :blink: :blink: :blink: :blink: :blink: :blink: Za mało danych. Ile lat, czy wczesniej nic mu nie było, czy nie uszkodziłeś nic czyszcząc, czy padnięta płyta nic nie zwarła? Generalnie mogłeś rozzepsuć zasilacz podpinająć pod zwaloną płytę główną. Kombinacji jest dużo. Zasilacze na ogół się wymienia, bo koszt zasilacza na ogół jest mniejszy niż reszty gratów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans15336 Opublikowano 8 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2009 Za mało danych. Ile lat, czy wczesniej nic mu nie było, czy nie uszkodziłeś nic czyszcząc, czy padnięta płyta nic nie zwarła? Generalnie mogłeś rozzepsuć zasilacz podpinająć pod zwaloną płytę główną. Kombinacji jest dużo. Zasilacze na ogół się wymienia, bo koszt zasilacza na ogół jest mniejszy niż reszty gratów. niecałe 3 lata nic mu wcześniej nie było uszkodzenie nastąpiło przed wyczyszczeniem nie zwarła bo zasilacz normalnie odpalił na tamtej płycie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...