JaX_CCC Opublikowano 5 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2009 Witam Mam śmieszny problem Zmieniłem pastę na cpu na kompie kumpla i płyta nie bootuje :unsure: Asus A7s333 Athlin xp 2200+ CPU nie ukruszony bo operacji. Cały czas do biosu płyta sama wchodzi... albo uruchamia się na sekundę i wyłącza się komp. robiłem clear cmos, wyjmowałem baterię na 30min, ustawiałem zworki fsb/ram w różnych pozycjach. Co ciekawe płyta nie sygnalizuje beepem jakiegokolwiek błędu :blink: Macie jakieś pomysły? Pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 5 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2009 (edytowane) 1. odepnij klawiaturę i mysz i uruchom bez nich. 2. odepnij panel przedni (pow/res oraz diody) i uruchom płytę na krótko, zostaw tylko beeper. Takie moje sugestie ;) Edytowane 5 Września 2009 przez BuMeL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 6 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2009 Sprawdz czy aby na bank dokladnie przylega radiator do proca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sapy Opublikowano 7 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2009 Pewnie napaćkałeś za dużo pasty i musi powodować spięcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaX_CCC Opublikowano 8 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2009 sprawa rozwiązana. trzeba było uruchomić grata ze zworką w trybie "jumper free mode" i 4 zworkami fsb/ram na off. później ustawienie ram:fsb zworkami 133:133 i chodzi. Chociaż docisk radiatora faktycznie słaby ma :) Pasty nałożyłem 100% ok bo mam dobrego skilla w nakładaniu :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 8 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2009 Ciekawe że po zdięciu radiatora trzeba coś kombinować ze zworkami :| Chyba że już wcześniej coś namieszałeś... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...