basik Opublikowano 8 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2009 Witam. Czy mogl by mi ktos powiedziec, co oznacza parametr 'Power on time' w Hd tune ? Zawsze wydawalo mi sie, ze sa to godziny pracy dysku. Ostatnio jednak wpadl mi w rece dysk z laptopa z czasem pracy Power on time: 551190 screen --> http://st3ik.bigbox.info/hdd.jpg . Przeliczajac to na dni i lata wychoadza kosmiczne liczby, wiec to raczej nie godziny. Z dyskiem zaczynaja sie pomalu problemy np losowy problem z bootowaniem. Z tego co rozumiem to 10 bad sectorow zostalo juz zastapione zapasowymi :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 8 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2009 (edytowane) 1. Tak zazwyczaj są to godziny ale przypadku bodajże Fujitsu i Hitachi są to minuty :) 551190 / 60 (min) = 9186h - to by się mogło zgadzać, po pojemności wnioskuję że dysk jest dość wiekowy 2. Nie 10 tylko 123 ;) Dysk jest w nienajlepszym stanie Edytowane 8 Września 2009 przez saleen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...