Skocz do zawartości
MichalGG

Lapek 6-8k

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam laptopa w cenie 6-8k, sama cena jak widać wskazuje na to że szukam czegoś wydajnego. Chcę żeby był bardziej wydajny niż mój obecny pc(4200+,9600gt,2gbram) Znalazłem coś takiego http://www.agito.pl/notebooki/hp-pavilion-...5796|479:359216, na moje oko jest dobry. p8600 2,4ghz, 4gb ram i karta jak moja tylko że mobilna. Chcę jak najwyższą jakość i wielkość wyświetlanego obrazu, a w nim jest full hd, czyli ok. Zależy mi również na dźwięku, mam głośniki et-685 decade 2.1, i chyba bede je podlaczal do lapka. Doradźcie ;p

Pozdro,

MichalGG

Edit:

Jeśli się Wam chce możecie również złożyć zestaw komputerowy za 6-8k, bo nie wiem co wybrać ;p. Wymagania to oczywiście monitor full hd, jakieś dobre głośniki, myszka i klawiatura, i jeśli się da to i5 lub i7.

Edytowane przez MichalGG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli priorytetem jest wydajność, to zdecydowanie stacjonarka. Fajny komputer z zestawów na wrzesień :

Procesor : Intel Core i7 920 - 1020 zł

Chłodzenie procesora : Scythe Mugen II - 170 zł

Pasta Termoprzewodząca : Arctic Silver 5 - 25 zł

Płyta Główna : ASRock X58 SuperComputer - 930 zł

RAM : Corsair 3x2GB 1600MHZ XMS3 DHX - 469 zł

Karta Graficzna : 2x PowerColor Radeon HD4890 1GB - 1398 zł

Zasilacz: Antec TruePower New 750W - 569 zł

HDD : Samsung 1,5TB 32MB Cache F2EG - 369 zł

SSD : OCZ Solid SSD 60GB - 699 zł

Napęd : LG GGW-H20L Blu-ray - 759 zł

RAZEM : 6408 zł

za 1,5k spokojnie się zmieścisz z monitorem i resztą. A jesli nie, to zawsze można na czymś oszczedzić... Tak czy siak : jeśli nie jesteś przekonany co do tego czy w ogóle kupować laptopa, to zdecydowanie polecam stacjonarkę.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2x hd4890 vs hd4870x2? Co lepsze? SSD nie potrzebuję, ten LG kosztuję 500zł a nie 699. Więc 950 mniej jest, Nigdy nie będę robić SLI lub CF z więcej niż 3 kart. Więc płyta chyba starczy ASRock x58 Extreme za 599? Ten dysk Samsung'a jest szybki?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do SSD to bym na Twoim miejscu przemyślał sprawę - swoje kosztuje, niemniej jako dysk systemowy to fajna sprawa. 2xhd4890 szybsze, pytanie w co zamierzasz grać. Zawsze możesz wziąć słabszą grafikę (1x4850) i poczekać aż wyjdą nowe ATI 5xxx i wtedy zamienić. Prędkość samsunga jest ok, ale głównym jego atutem jest cisza (5400 rpm) i między innymi dlatego do zestawu polecany jest ten SSD na system. Jeśli chodzi o płytę - szczerze mówiąc nie wiem, może i starczy. Zresztą jak masz pytania o konkretny sprzęt stacjonarny to najlepiej założyć temat w odpowiednim dziale.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi