thical Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 no ja juz sie splukalem ostatnio i co jak co ale zasilacza narazie nie chce wymieniac , wiec dajcie zdjecia jak to goowno przerobic 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thical Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anti2k Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 Zasilki, ktore maja 3 transformatory bardzo ladnie sie przerabiaja. Oprocz wymiany diod trzeba wymienic kondensatory wejsciowe (takie 2 duze beczulki) na wiekszej pojemnosci i na 400V, przewinac dlawik (nie pamietam ile zwojow robilem, ale drut musi byc gruby). Ja mialem starego codegena 200W, po przerobkach chodzi na nim urzadzenie nadawcze, zasilka spoko wytrzymuje przy 12V 29A ciaglej pracy. Mozna zrobic to samo dla 5V, tyle ze trzeba wladowac konkretne radiatory bo diody sie strasznie grzeja. Jak potrzebujecie zasilki do peltow, czy innych urzadzen to bierzcie atkowe, dlatego ze w atxach napiecia sa stabilizowane na plycie glownej (dlatego nieraz strzelaja kondensatory lub stabilizatory jak jest przepiecie), atki daja stabilne napiecia. Tak w ogole to trzeba by bylo poeksperymentowac, bo nie wiem czy megabajt, czy codeszit wytrzymaja duze obciazenia na 5V i 12V naraz, w kazdym badz razie bez problemu mozna wyciagnac 25-30A przy 12V. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thical Opublikowano 19 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2003 ZDJECIA :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thical Opublikowano 20 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2003 Qrde PIOTRUX ile trzeba czekac na te zdjecia :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrux Opublikowano 21 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2003 cierpliwosci ... sorki, brak aparatu :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 Ja nadal chetnie bym obejzal te zdjecia... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgk5 Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 Zasilki, ktore maja 3 transformatory bardzo ladnie sie przerabiaja. Oprocz wymiany diod trzeba wymienic kondensatory wejsciowe (takie 2 duze beczulki) na wiekszej pojemnosci i na 400V, przewinac dlawik (nie pamietam ile zwojow robilem, ale drut musi byc gruby). Ja mialem starego codegena 200W, po przerobkach chodzi na nim urzadzenie nadawcze, zasilka spoko wytrzymuje przy 12V 29A ciaglej pracy. Mozna zrobic to samo dla 5V, tyle ze trzeba wladowac konkretne radiatory bo diody sie strasznie grzeja. Jak potrzebujecie zasilki do peltow, czy innych urzadzen to bierzcie atkowe, dlatego ze w atxach napiecia sa stabilizowane na plycie glownej (dlatego nieraz strzelaja kondensatory lub stabilizatory jak jest przepiecie), atki daja stabilne napiecia. Tak w ogole to trzeba by bylo poeksperymentowac, bo nie wiem czy megabajt, czy codeszit wytrzymaja duze obciazenia na 5V i 12V naraz, w kazdym badz razie bez problemu mozna wyciagnac 25-30A przy 12V. Chyba tak różowo nie jest. Idę o zakład , że natychmiast zjarasz zasiłkę 200Wat obciążając ją 30A na 12V. Żadnych szans. :!: :!: :!: Żadne sensowne przeróbki zasiłki 200Wat nie zagwarantuyją pracy z takim obciążeniem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgk5 Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 Zasilki, ktore maja 3 transformatory bardzo ladnie sie przerabiaja. Oprocz wymiany diod trzeba wymienic kondensatory wejsciowe (takie 2 duze beczulki) na wiekszej pojemnosci i na 400V, przewinac dlawik (nie pamietam ile zwojow robilem, ale drut musi byc gruby). Ja mialem starego codegena 200W, po przerobkach chodzi na nim urzadzenie nadawcze, zasilka spoko wytrzymuje przy 12V 29A ciaglej pracy. Mozna zrobic to samo dla 5V, tyle ze trzeba wladowac konkretne radiatory bo diody sie strasznie grzeja. Jak potrzebujecie zasilki do peltow, czy innych urzadzen to bierzcie atkowe, dlatego ze w atxach napiecia sa stabilizowane na plycie glownej (dlatego nieraz strzelaja kondensatory lub stabilizatory jak jest przepiecie), atki daja stabilne napiecia. Tak w ogole to trzeba by bylo poeksperymentowac, bo nie wiem czy megabajt, czy codeszit wytrzymaja duze obciazenia na 5V i 12V naraz, w kazdym badz razie bez problemu mozna wyciagnac 25-30A przy 12V. Chyba tak różowo nie jest. Idę o zakład , że natychmiast zjarasz zasiłkę 200Wat obciążając ją 30A na 12V. Żadnych szans. :!: :!: :!: Żadne sensowne przeróbki zasiłki 200Wat nie zagwarantują pracy z takim obciążeniem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...