SeRgI Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 Yo.Mam plytke glowna Gigabytea GA-7VA.Oraz ram 256pc333 cl2.5.W biosie po nacisnieciu CTRL+F1 pojawia mi sie nowe menu w ktorym moge zmienic parametry mojej pamieci i jeszcze pare bajerow.Problem jest w tym ze za bardzo nie mam pojecia co tam poprzestawiac zeby pamiec chodzila epiej i szybciej. 2.Jezeli dokupie druga kosc pamieci,zastanawiam sie nad 256pc333 Kingstona Hyper-X,to czy ta pierwsza pamiec bedzie spowalniala hyperxa? Sa moze jakies lepsze pamieci od tego hyper-Xa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Druss Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 Timingi sie ustawia jak najnizsze, co do tych pamieci moga cis ie gryzc ze starymi lepiej sprzedac te stare i kupic wieksza kosc hyperx jezeli sie uparles, ja bym wolal twinmos`y na twoim miejscu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 Włącz opcję Top Performance w Bios'ie i masz max timingi pamiątek ustawioine automatycznie. Jeśli komp będzie chodził bez zwisów itd., itp. to masz około 1000 3DMark'ów więcej w 2001SE. :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeRgI Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 ale ja mam w tym nowym menu jeszcze jakies opcje do pamieci typu:normal,turbo(albo fast) i Ultra.Ktore wlaczyc? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Druss Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 Ultra jest najszybszy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtt Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 Te ustawienie Top Performance to lekkie oszustwo. Wedlug mnie nie zmienia timigow pamieci, bo te i tak ustawia sie po nacisnieciu CTRL+F1. Mozna latwo sprawdzic co tak naprawde sie dzieje jak wlaczymy ta opje. FSB jest podniesione o kilka MHz, dzieki czemu proc tez jest minimalnie OC i w testach wyglada ze jest szybciej niz przed wlaczeniem. ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 Te ustawienie Top Performance to lekkie oszustwo. Wedlug mnie nie zmienia timigow pamieci, bo te i tak ustawia sie po nacisnieciu CTRL+F1. Mozna latwo sprawdzic co tak naprawde sie dzieje jak wlaczymy ta opje. FSB jest podniesione o kilka MHz, dzieki czemu proc tez jest minimalnie OC i w testach wyglada ze jest szybciej niz przed wlaczeniem. ;) Tak jest, pisałem juz o tym wcześniej.O pare MHZ pobnosi szyne.A co?To źle? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtt Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 jednak wole widziec ze jak mam ustawione FSB 133 to jest 133 a nie 141 czy wiecej... a jak chce sobie FSB podniesc to moge to zrobic swiadomie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...