jump3r Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 Mam wentyla 60x60x15, ktory ma ~5200 rpm - chalasuje z lekka, co mnie wkurza. I tu mam pytanie jaki wentyl zastosowac, by byl tak samo wydajny przy czym wielkosc do 70x70 (wiekszy na radiator sie nie zmiesci) jaka ilosc obrotow zapewni porownywalna wydajnosc przy zachowaniu ciszy. Nie chodzi mi o wymienianie calej konstrukcji !!! sam wentyl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 Poszukaj w necie roznych i popatrz na charakterystyke. Duzo latwiej bedzie Ci znalezc dobra 80-tke i do tego "redukcje" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 sprawdzaj parametr AIR FLOW (lub podobnie nazawny) - jednostki beda albo w stopach szesciennych na minute CFM albo w metrach szesciennych na godzine m3/h a zeby bylo latwo porownywac 1 CFM = 1.7 m3/h Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...