Skocz do zawartości
SEMENO

Problem z instalacją Windowsa czy to może jest wina sprzętu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie.Zmieniałem płytę główną na MSI 7... na N-Force 2, mam też 2*512 MB pamięci DDR, kartę grafiki Radeon 9100 ze 128 MB.Przyinstalacji Windowsa 98 czy ME do momentu instalacji samego system wszystko jest OK.Następnie instalowałem komplet sterowników z płytki dołączonej do płyty głównej (m.inn. LAN, USB 2.0 i inne w całości).W menadżerze urządzeń nie żadnych zapyń ani wykrzykników, następnie chcę zainsatlować Catalista 3.1 do Radka, system wsatje do niebieskiegi ekranu i tak stoi, nie ma ikonek, kursor sie porusza ale nic nie mogę już zrobić.

Czy coś źle wgrywam?Czy czegoś może brakuje, możę w biosie płyty tzreba coś ustawić.Proszęo pomoc i wyrozumiałość.Do tej pory miałem płytę EPOXA i Asrocka i nie byłożadnego kłopotu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Mialem analogiczna sytuacje z GeForce 2 MX. U mnie byla to wina detonatora. O ironio wygladalo to w ten sposob:

1. Jak instalowalem detonatory stare, zaraz po zainstalowaniu Windowsa i driverow do plyty glownej to bylo dobrze.

2. Jak instalowalem feralny detonator zaraz po zainstalowaniu Windowsa i driverow do plyty glownej to mialem zwis z niebieskim ekranem.

3. Jak instalowalem tak jak w pkt.1 i pozniej instalowalem feralny detonator bylo dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a)  zmien windowsa  

he sorka ale to nie jest rozwiazanie problemu

po pierwsze zobaczy czy instalujesz sterowniki do windowsa 9x , na necie wiekszosc dostepnych sterow jest pod xp, sprubuj zainstalowac sterowniki dostarczone z karta , w biose sprawdz czy masz ustawione startowanie kompa z karty AGP (domyslnie zawsze jest PCI - to moze pomoc) , a moze zasilka za slaba (ale w to watpie) sprubuj zrobic to co napisalem pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...