Skocz do zawartości
SzczYpior_n1

Wspaniały Router Zyxel...

Rekomendowane odpowiedzi

Siema.

Jest problem. Kumpel Kupił sobie Neta 4mb z telefonem w Netii i dostał ten router za 30zł. Jest to ZyXEL ale nie pamiętam dokładnie modelu. 2602 czy 06. Z instrukcji obsługi od niego napisanej przez Netie wynika jasno, że po uaktywnieniu usługi w kablu należy podłączyć wszystko wg schematu (tak zrobił) i po prostu uruchomić, a router w ciągu 15 minut sie sam skonfiguruje. Wszystko ok tylko po zapaleniu lampek... netu nie ma a telefon nie odpowiada :blink: Próbował resetować router wielokrotnie, po dwóch dniach prób weszła wreszcie strona Netii ale po dwóch minutach :blink: Na tej stronie Netii próbował coś zrobić ale aktywacja ponoć prowadzi do nikąd... Na dodatek nie wyobrażam sobie jak miałaby wyglądać. Na infolinii leci w kółko muzyczka a lokalny punkt Netii odmówił pomocy bo nie u niego był kupowany sprzęt.

Sam mam Netie ale na modemie usb i wiem, że na stronie Netii dostawałem indywidualną nazwe użytkownika i hasło aby sie łączyć. A z routerem nie miałem do czynienia i nie umiem mu pomóc. Wyobrażałem sobie to tak, że podpina sie kabel sieciowy ethernet do sieciówki i net jest bez żadnej ingerencji w kompie ani żadnych haseł. Prosze o tych którzy sie znają lub tych którzy mają Netie i ten router o pomoc :unsure:

Pozdrawiam, Dawid.

Edytowane przez DejwiT11

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi