tyszek21432 Opublikowano 19 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2009 Witam, zastanawiam się którą licencję systemu windows zakupic xpek czy coś kombinować z nowym 7 (mozna bete?). Komputer będzie głównie wykorzystywany przez właściciela do gier.. Ja mu oczywiście doradzam XPeka prof, tylko czy xpek wykorzysta potencjał sprzętu tj: procek amd athlon x2 250 ram 4 gb ddr 3 1333mhz grafika asus 4850 Chodzi mi głównie o ten ram, bo coś tam słyszałem, że ma problemy z obsługą 4 gb ramu. A jak zakupić licencję to pasowałby, żeby widział wszystko ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vghv Opublikowano 20 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2009 Korzystam z Xp tylko ze względu, że mam na niego licencje, a na nowy system szkoda mi pieniędzy. Zakup Xp ma sens tylko w przypadku słabego sprzętu, świat poszedł do przodu, xp się postarzał, a vista dojrzała. Proponuję Ci Vistę Home Premium, naprawdę fajny system. Niedługo będzie 7 tylko prawdopodobnie jak wszystkie będzie miał choroby wieku dziecięcego.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maj0nez Opublikowano 20 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2009 (edytowane) Po co się zastanawiać nad zakupem Xp jak Win 7 jest jeszcze bezpłatnie dostępny. Dłuższy czas korzystam z 7 i po zainstalowaniu Xp był on jeden dzień. Jeżeli chodzi o ram to systemy 32bitowe będą widziały 3,2Gb ramu. Jest Xp 64bit tylko z nim były jakieś problemy ze sterami i oprogramowaniem aczkolwiek mogę się mylić gdyż nigdy nie miałem Xp 64bit. http://windowshelp.microsoft.com/Windows/p...5c8a701045.mspx Edytowane 20 Września 2009 przez maj0nez Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...