magistrala Opublikowano 20 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2009 Witam Mam problem z komputerem, a mianowicie ostatnio zmienilem dysk na SATA, ale moj BIOS nie mial opcji aby przejsc na ten tryb wiec musialem scalic sterowniki SATA z Windowsem i wszystko chodzilo dobrze. Jednak po pewnym czasie nastąpił problem, a mianowicie gdy włączalem komputer wyskoczył jakis komunikat o BIOSIE i dwie opcje F1 uruchomic BIOS, F2 przywrócić fabryczne ustawienia BIOSU. Bios konfigurowałem oraz przywracalem faberyczne ustawienia, ale to też nic nie daje. Gdy natomiast wyciągnolem baterie i włozylem za godzine to komputer zaczął chodzić po konfiguracji BIOSU, czyli Botowanie dałem ze stacji dyskietek na dysk. Problem tkwi w tym, że po wyciągnieciu baterii nie zawsze komputer się jednak włącza prawidlowo a gdy się już włączy to pochodzi góra 2 dni i znowu trzeba wyciągac baterie. Zastanawiam się czy problemem nie jest za stary BIOS lub po prostu zasilacz bo dodam , że zasilacz to Codegen 300W. Macie jakieś pomysły? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 20 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2009 Zacznij od podania konfiguracji sprzętu, później zmień zasilacz i zrób reset Biosu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magistrala Opublikowano 20 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2009 Zacznij od podania konfiguracji sprzętu, później zmień zasilacz i zrób reset Biosu. Sprzet to Celeron 2 GHz GeForce FX 5200 Asus - płyta główna Dysk 320 GB Zasilacz Codegene 300W Mysle zeby zmienic zasilacz a moze baterie sprawdze inną Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...