Skocz do zawartości
zuzlid

California Acces 6700

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Zakupiłam sobie za maleńkie pieniążki 100 zł "zabytek klasy" zero czyli CA 6700 model 2700T. W zasadzie jest mi potrzebny tylko do internetu i ewentualnego oglądania filmów.

Mam jednak pytanie czy ktoś z Panów (bo myślę ze to raczej męskie forum) posiada na zbyciu lub wie gdzie zakupić dodatkową kość ramu do tego "zabytku"? Jest w nim kość 128 i chciałabym dokupić drugą (bo z tego co "polatałam" po necie i googlach to ten model ma dwa sloty), może chodziłby troszkę szybciej bo przy zainstalowanym XP-ku troszkę się biedny ociąga. Mam też problem z klawiaturą...nie chodzi kilka literek...czy da się to naprawić czy umarły całkowicie? No i dźwięk jest strasznie cichutki pomimo tego ze w wszędzie gdzie się da poustawiane jest na "full".

Bardzo proszę o odpowiedź i to taka "łopatologiczną"...co prawda jak na babę to i tak radze sobie nieźle z kompami bo miałam przed 10 laty firmę składająca typowe składaki i śrubokręt i wnętrze kompa nie jest mi straszne ale z laptokiem...nawet takim starym nie miałam do czynienia i szkoda by mi było go zepsuć bo poza tymi literkami reszta wolno bo wolno ale chodzi.

Edytowane przez zuzlid

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musisz dowiedzieć się jaką laptop ma magistrale. Najlepiej wklej tu screena z programu CPUZ gdzie ujrzymy dane procesora i magistrali. Podejrzewam że jest to 133MHz. W takim razie musisz kupić kość SDRAM PC133. Myślę że warto kupić 256MB zamiast 128, bo różnica w cenie nie jest duża. Przykład:

http://www.allegro.pl/item737455359_nowe_m...dram_fv_gw.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

serdecznie dziękuję za informację :-)

pamięci już zakupiłam po dodatkowej konsultacji w tej firmie i sprawdzeniu specyfikacji tego laptoka :-)

mam jednak problem z klawiaturą, pomimo potraktowania jej odkurzaczem literki, które były najczęściej prawdopodobnie używane (ABDCK, kropka, dwukropek)...nadal nie działają

w związku z tym

zakupię klawiaturę do tego modelu, czy ktos dysponuje takim zabytkiem?

bardzo prosze o kontakt na maila zuzlid@o2.pl

Edytowane przez zuzlid

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi