Skocz do zawartości
Gość

pustki w otoczeniu sieciowym

Rekomendowane odpowiedzi

W zeszlym tygodniu robilem sobie reinstall systemu (XP) i jak zwykle pierwsze co robie to wylaczanie niepotrzebnych usług, rozne tweaki w rejestrze itp.

Chyba jednak z tym przesadzilem, bo teraz nie widze u siebie otoczenia sieciowego, ale jak dam szukanie komputerow w sieci i wpisze konkretnego to znajduje.

Ma ktos jakis pomysl co moze byc przyczyna?

(rady typu: przeinstaluj jeszcze raz darujcie sobie :P bo takie znam)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może się mylę, ale we właściwościach sieci masz zaznaczone udostępnianie plików i drukarek ? Moje przypuszczenia opieram niestety na pracy w Win98se, też to miałem i dopiero ustawienie tego spowodowało że widziałem otoczenie sieciowe.

pozdrawiam,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W zeszlym tygodniu robilem sobie reinstall systemu (XP) i jak zwykle pierwsze co robie to wylaczanie niepotrzebnych usług, rozne tweaki w rejestrze itp.

Chyba jednak z tym przesadzilem, bo teraz nie widze u siebie otoczenia sieciowego, ale jak dam szukanie komputerow w sieci i wpisze konkretnego to znajduje.

Ma ktos jakis pomysl co moze byc przyczyna?

(rady typu: przeinstaluj jeszcze raz darujcie sobie :P bo takie znam)

powlaczaj je od poczatku :) a potem wylaczajac sprawdzaj kazde po kolei az dojdziesz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powlaczaj je od poczatku :) a potem wylaczajac sprawdzaj kazde po kolei az dojdziesz :)

Sek w tym, ze nie wiem jakie sa standardowo...

Moze podasz liste ? :>

Pozatym nie wiem nawet czy to wina services, czy moze cos innego namieszalem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sek w tym, ze nie wiem jakie sa standardowo...

Moze podasz liste ? :>

Pozatym nie wiem nawet czy to wina services, czy moze cos innego namieszalem.

oj podac to nie podam :) ale przed taka zabawe trzeba sobie zrobic kopie rejestru :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi