Volt3r Opublikowano 15 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2002 Ostatnio czytam i czytam o tych grafach i coraz bardziej mam ochote na Radeona 8500 :). Tylko tak patrze na sklepy (podajcie adresy jakichs tanich) i tam jest tego od cholery, zaznaczam ze na oryginalnego mnie nie stac. Chcialbym kupic cos w granicach 800 zl. Ktos ma jakies doswiadczenia z tego typu kartami ??? Jezeli tak to prosze o pomoc. Aha jeszcze powiedzcie jakie moge miec wyniki przy takiej karcie (3DMark 2001) na durniu 800. Czy wogole kupowac taka karte do takiego procka ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sherlock Opublikowano 15 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2002 Jeśli nie masz Epoxa 8KHa+ to bierz PowerColor z www.sirius.pl no i w zależności od konfiga musisz mieć mocny zasilacz, nie jakiś Codegen... u mnie na Codegenie nie chciała pracować na żadnym z poniższych kompów, dopiero po zmianie zasilania na Enlight 300W P4 wszystko ruszyło. Wersja PRO będzie Cię kosztować 767zł z przesyłką Pocztą (ja miałem na drugi dzień :) Już niedługo (jak mi sirius podeśle jakiegoś GF3 i GF4) będzie test tego PowerColora.[/url] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 15 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2002 Ja ci poradze tak. Nie kupuj zadnych dziwnych marek, bo ostatnio same z nimi problemy. Polecam za traszeczke ponad 800zl Gigabyte Maya 8500 PRO(wersja LE) i to jest radek!!! Chodza opinie ,ze nawet lepszy od oryginalu. Taktowanie 250/500 ,ale po wgraniu biosu od wersji "deluxe" bez problemu idzie na 275/550 ,a nawet na 290/580. Ja go bardzo polecam choc sam kupilem GF4Ti4400 ,zobaczymy. Aha dostepny oczywiscie w www.sirius.pl . pozdroofka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 15 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2002 Tu masz jeszcze recke tego cacka: http://www.in4.pl/recenzje/ga_r8500le/index.htm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maqu Opublikowano 16 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2002 Jaka jest roznica miedzy R8500 a R8500LE? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 16 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2002 tylko i wyłącznie taka że r8500 ma 275 dla gpu i 275 dla pamięci a r8500le ma 250/250 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maqu Opublikowano 16 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2002 To za 30zl wiecej oplaca sie brac R8500? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
F o X Opublikowano 16 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2002 Jak Cie nie stac na bulit by ATi to kup cos innej firmy, tylko nie jakiegos palita albo inne gowno tylko jakiejs porzadnej firmy. Ja mam osobiscie bulit by ATi i sie ciesze. A jak nie wiesz gdzie kupic to kup na gieldzie ===> www.wgk.waw.pl lub www.cgk.waw.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boyco Opublikowano 16 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2002 Moze to cie zainteresuje? Nie wiem tylko jak z ceną ale to na pewno predzej czy pozniej znajdzie sie u mnie w komputerze :lol: "Gigabyte przedstawił właśnie swoją wersję "Ultra" karty Radeon 8500 nazwaną AP128D-H3 Radeon 8500XT. Co w niej niezwykłego ? Zastosowano 128MB pamięci DDR 3.3ns, a domyślne taktowanie ustawiono na 300MHz rdzeń, 600MHz pamięć (Radeon 8500 275/550). Karta zaopatrzona jest w wielki radiator po obu stronach co zapewnia dobre odprowadzanie ciepła i korzystnie wpływa na podkręcanie." Tresc zciągnieta z www.in4.pl :oops: [/img] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 16 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2002 A zgadnij ile bedzie kosztowac ta karta. Jak teraz Gigabyte 128MB 275/550 kosztuje 1300zl ,to ta nowa karta o ile pojawi sie narynku bedzie kosztowac gdzies min 1500zl a moze i drozej. A wydajnosc bedzie miala zblizona do GF4 Ti4400 ,ktorego mozna kupic juz za mniej niz 1200 zl ,a cena caly czas spada. pozdroofka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boyco Opublikowano 16 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2002 Cytat ... ,a cena caly czas spada. No wlasnie :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 16 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2002 O to sobie poszukasz tego Radka odkąd Ati zezwala na robienie kart na swoich kościach przez innych producentów to od groma jest teraz na rynku Mintów Sapphire Powercolorów i co gorsza większość sprawia same problemy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volt3r Opublikowano 16 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2002 Ale powidzcie jeszcze jaki przyrost wydajnosci otrzymam w porownaniu do obecnego gf 2 mx ??? Czy to jest oplacalne przy takim procku ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sherlock Opublikowano 16 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2002 Cytat O to sobie poszukasz tego Radka odkąd Ati zezwala na robienie kart na swoich kościach przez innych producentów to od groma jest teraz na rynku Mintów Sapphire Powercolorów i co gorsza większość sprawia same problemy. Głupoty gadasz ;) Większość problemów dzieje się za sprawą niewiedzy użytkowników, albo nieprawidłowej konfiguracji komputera. U mnie za słaby zasiacz-Codegen- powodował zawieszanie się kompa pod 3D, a Epox jest po prostu z Radkiem niekompatybilny... może bios to rozwiąże... zresztą raz już to pisałem. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boyco Opublikowano 16 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2002 Cytat Cytat O to sobie poszukasz tego Radka odkąd Ati zezwala na robienie kart na swoich kościach przez innych producentów to od groma jest teraz na rynku Mintów Sapphire Powercolorów i co gorsza większość sprawia same problemy. Głupoty gadasz ;) Większość problemów dzieje się za sprawą niewiedzy użytkowników, albo nieprawidłowej konfiguracji komputera. U mnie za słaby zasiacz-Codegen- powodował zawieszanie się kompa pod 3D, a Epox jest po prostu z Radkiem niekompatybilny... może bios to rozwiąże... zresztą raz już to pisałem. Pozdrawiam Mój EPoX jest z moim Radkiem w 100% kompatybilny 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tonio Opublikowano 16 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2002 "Większość problemów dzieje się za sprawą niewiedzy użytkowników, albo nieprawidłowej konfiguracji komputera. U mnie za słaby zasiacz-Codegen- powodował zawieszanie się kompa pod 3D, a Epox jest po prostu z Radkiem niekompatybilny" SHERLOCK, tiaaaaaaaaa a większośc problemów świstaka to zawijać te karty w te sreberka :D :D a największy problemem z umiejętnością konfiguracji to umiejętność regulacji ROZMAZANEGO I NIEWYRAŻNEGO obrazu wyświetlanego przez te klony no ale niektóre świstaki umieją to regulować ... za pomocą sreberka chyba :D :D :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boyco Opublikowano 16 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2002 Cytat Cytat tiaaaaaaaaa a większośc problemów świstaka to zawijać te karty w te sreberka :D :D a największy probleme z umiejętnością konfiguracji to umiej ętność regulacji ROZMAZANEGO I NIEWYRAŻNEGO obrazu wyświetlanego przez te klony no ale niektóre świststaki umieją to regulować ... za pomącą sreberka chyba :D :D :D :D :?: :!: 8O 8O 8O :!: :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tonio Opublikowano 16 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2002 BOYCO, uciekł mi gdzieś cytat teraz juz jest dobrze :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...