alex1234 Opublikowano 3 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2009 Witam Chcę kupić dysk zewnętrzny (taki) i podłączyć do telewizora LG z obsługą USB. Czy jest możliwe podłączenie tego w taki sposób aby bez przepinania kabli przerzucać na dysk filmy z lapka? Czy mogę zastosować zwykły hub USB za 3 złote w ten sposób że wepnę go do komputera a jako odbiorniki telewizor i dysk? Czy hub będzie działał po wypięciu z komputera? Sytuacje można uprościć do kwestii podłączenia 2 komputerów do 1 dysku zewnętrznego. Są switche USB ale wszystkie z myślą o współdzieleniu drukarki. Innym rozwiązaniem są dyski z WiFi, ale z tego co piszą producenci porty USB które posiadają służą do podpięcia dodatkowej pamięci a nie do odczytu danych... Czy ktoś z Was robił coś podobnego i ma jakiś pomysł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blacklio Opublikowano 3 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2009 Można ale nie w sposób jaki chcesz to zrobić, hub USB zbiera urządzenia do kupy że tak powiem, natomiast ty chcesz połączyć w sieć USB owe urządzenia, nie wiem czy by to działało. Kupujesz obudowę + dysk ( obudowa z USB i Ethernet ) USB pod TV a Ethernet pod kompa, nieco szybciej i drożej obudowa z USB i eSATA + kontroler eSATA do lapka + dysk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 3 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2009 A najprościej i taniej przepinać kabel USB. Już nie przesadzaj że będziesz to robił tak często. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...