akrystian1 Opublikowano 3 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2009 (edytowane) Witam, zakupilem ostatnio ten sprzet na allegro z mysla o telefonii Voip.. Teraz mam problem myslalem ze bedzie to latwiejsze w podlaczeniu niestety sie zawiodlem teraz kompletnie nie ogarniam co musze zrobic zeby to w ogole dzialalo. Probowalem podlaczyc internet (sieciowy) do wejscia w bramce t-net/t-dsl a od wejscia w bramce LAN kabel do karty sieciowej w komputerze zeby miec internet. Niestety w ogole nie dziala it probowalem ustawiac wszystkie mozliwe opcje z poziomu przegladarki przez domyślne IP 192.168.178.1 i nic z tego nie wyszlo. Prosze o pomoc jak to skonfigurowac czy w ogole da sie to zrobic bo juz kompletnie sie pogubilem. z gory dzieki za kazda podpowiedz !! Edytowane 3 Października 2009 przez akrystian1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pantas Opublikowano 3 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2009 Nie zrobisz tego w ten sposób, musisz mieć jeszcze router lub chociaż switcha. Kabel sieciowy z internetem możesz podłączyć do gniazdka LAN, ale drugie gniazdko t-net/t-dsl jest bezużyteczne dla Ciebie, to jest do modemu np. neostrady. Możesz podłączyć ten kabel do LAN i potem odbierać internet np. na laptopie radiowo, czy na stacjonarce też radiowo, jak chcesz dalej kablem ciągnąć to potrzebujesz jeszcze router lub switch. Niestety kupiłem to tak samo jak i Ty i tak samo się wkopałem, dokupiłem switch za 20 zł i już było ok. Reasumując jak będziesz miał switch lub router (lepiej router) to: kabel od internetu -> router -> drugi kabel dodatkowy do Sinusa i jeszcze jeden kabel do stacjonarki czy laptopa i wtedy możesz działać, bo masz doprowadzony internet z routera do Sinusa ktory jest online i komputer tez jest online, jak coś jest jeszcze nie jasne, to pisz na meila. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akrystian1 Opublikowano 4 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2009 Nie chcialem sie bawic w dodatkowe kable kupilem karte wifi i internet smiga voip tez dziala :) Dzieki wielkie za pomoc!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...