Skocz do zawartości
akrystian1

Fritz 7150 + Sinus W500v Problem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, zakupilem ostatnio ten sprzet na allegro z mysla o telefonii Voip.. Teraz mam problem myslalem ze bedzie to latwiejsze w podlaczeniu niestety sie zawiodlem teraz kompletnie nie ogarniam co musze zrobic zeby to w ogole dzialalo. Probowalem podlaczyc internet (sieciowy) do wejscia w bramce t-net/t-dsl a od wejscia w bramce LAN kabel do karty sieciowej w komputerze zeby miec internet. Niestety w ogole nie dziala it probowalem ustawiac wszystkie mozliwe opcje z poziomu przegladarki przez domyślne IP 192.168.178.1 i nic z tego nie wyszlo. Prosze o pomoc jak to skonfigurowac czy w ogole da sie to zrobic bo juz kompletnie sie pogubilem.

z gory dzieki za kazda podpowiedz !!

Edytowane przez akrystian1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zrobisz tego w ten sposób, musisz mieć jeszcze router lub chociaż switcha. Kabel sieciowy z internetem możesz podłączyć do gniazdka LAN, ale drugie gniazdko t-net/t-dsl jest bezużyteczne dla Ciebie, to jest do modemu np. neostrady. Możesz podłączyć ten kabel do LAN i potem odbierać internet np. na laptopie radiowo, czy na stacjonarce też radiowo, jak chcesz dalej kablem ciągnąć to potrzebujesz jeszcze router lub switch.

Niestety kupiłem to tak samo jak i Ty i tak samo się wkopałem, dokupiłem switch za 20 zł i już było ok.

Reasumując jak będziesz miał switch lub router (lepiej router) to:

kabel od internetu -> router -> drugi kabel dodatkowy do Sinusa i jeszcze jeden kabel do stacjonarki czy laptopa i wtedy możesz działać, bo masz doprowadzony internet z routera do Sinusa ktory jest online i komputer tez jest online, jak coś jest jeszcze nie jasne, to pisz na meila.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi