amos Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 Mam tą płytę od dwóch dni i nie wiem gdzie w biosie włączyć obsługe S.M.A.R.T . Przy starcie pokazuje że jest disable.Czytalem gdzieś w jakiejś recenzij że trzeba też zmienić z single dual memory 128 na 64 w biosie i tez tej opcji nie ma.Bios mam F7 czyli najnowszy.Jeśli ktoś wie jak to można powłączać byłbym bardzo wdzięczny za wskazówki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 a w instrukcji nie napisali :?: jak nie masz instrukcji to http://www.giga-byte.com/Motherboard/Suppo...800%20Ultra.htm PS "SMARKA" ;) masz w BIOS'ie w zakladce BIOS FEATURES SETUP jest opcja S.M.A.R.T. for Hard Disks Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 chyba wiem tez o co Tobie biega z tym tekstem Czytalem gdzieś w jakiejś recenzij że trzeba też zmienić z single dual memory 128 na 64 w biosie i tez tej opcji nie ma jak bedziesz w BIOS'ie to wcisnij (i przytrzymaj) CTRL nastepnie wcisnij F1 - powinno sie pojawic okno z opcjami Advanced Chipset Features Tobie pewnie biegalo ze trzeba ustawic : - Dual Channel Mode na ENABLED (to powinno byc domyslnie) - AGP Aperture Size zmienic ze 128MB na 64MB zgadlem :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amos Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 Dzięki serdeczne własnie o to mi chodziło Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...