b4rt3k Opublikowano 5 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2009 (edytowane) Witam Nie znam sie na overclockingu i nie chcialbym nic zepsuc wiec pytam was o instrukcje. Plyta asrock M3a785gxh i ten proc z boxowym chlodzeniem. Przede wszystkim chcialbym sprobowac odblokowac L3. Jakim programem i co po kolei zrobic? Jesli nie bedzie dzialal i komp np przestanie sie wlaczac to co zrobic? Mam zainstalowany amd overdrive i jest tam enable acc(auto/all cores/per core) i nic wiecej poza tym nie wiem, chyba samo odznaczenie nic nie da? Chcialbym rowniez @ procka ale jesli to mozliwe bez zmiany napiecia(czyli bez wiekszenia poboru pradu i wydzielanego ciepla-boxowe chlodzenie jak narazie). Pozdrawiam i czekam na instrukcje szczegolnie chodzi mi o te L3 bo jesli jest sprawne to co ma sie marnowac PS A i jesli ktos wie jak to niech napisze jak podkrecic grafike zintegrowana w miare bezpiecznie zeby sie nic nie popalilo... Edytowane 5 Października 2009 przez b4rt3k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 5 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2009 Napisz do mnie na gg. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b4rt3k Opublikowano 7 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2009 pomaga mi andrew777 ale narazie go nie ma narazie jest tak: podkrecilem na 3.2ghz(cpu freq 247 i napiecie proca 1.375V), dalej nie bede probowal bo na boxie to juz chyba nie ma sensu czy te ustawienia ktore zmienilem na poczatku przed rozpoczeciem podkrecania czyli: nb frequency 10 -> 8 nb voltage 1.750 -> 1.250 memory clock auto -> 462mhz itd zmienic na poczatkowe? Moze ktos moglby mi pomoc teraz podkrecic pamieci i gpu? przed: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=751419 po: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=753977 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...