Skocz do zawartości
mazt

Dziwny Wykrzyknik?

Rekomendowane odpowiedzi

Jakiś czas temu kupiłem nowe chłodzenie do mojego Pentium D 805 marki Auras Wave LPT 709. Wszystko pięknie i ładnie zamontowałem. Przy pierwszym uruchomieniu rozwył mi się alert mikrofonu z płyty. Sprawdziłem temperatury oraz obroty na wentylatorze i wszystko gra. Temperatury wszędzie poniżej 40. Obroty wentylatora ok, a pomimo tego alarm wył. Więc wyłączyłem to cholerstwo w Biosie. Teraz po zainstalowaniu programu EasyTune dla mojej płyty GigaByte Ga-8n775 pojawił mi się wykrzyknik przy wentylatorze CPU (widać w załączniku) Czy ktoś z Was jest w stanie mi pomóc i powiedzieć o co chodzi? Dodam jeszcze, że mam podłączony dodatkowo (za pomocą przejściówki molex na pin3) wentylator chłodzący mostek północny, ale przy intelowskim radiatorze nie wył mi alert, więc pewnie wina jest gdzie indziej... Proszę o pomoc... P.S być może coś z napięciami nie teges...

post-176008-1255033923_thumb.jpg

Edytowane przez mazt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz po zainstalowaniu programu EasyTune dla mojej płyty GigaByte Ga-8n775 pojawił mi się wykrzyknik przy wentylatorze CPU (widać w załączniku) Czy ktoś z Was jest w stanie mi pomóc i powiedzieć o co chodzi?

Pokazuje za małe w stosunku do BOX coolera obroty wentyla na CPU. Skoro kupiłeś wydajniejszy cooler to po to żeby się wentyl wolniej kręcił. Co tu jest trudnego? :angry:

Olej to!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pokazuje za małe w stosunku do BOX coolera obroty wentyla na CPU. Skoro kupiłeś wydajniejszy cooler to po to żeby się wentyl wolniej kręcił. Co tu jest trudnego? :angry:

Olej to!

Dokladnie, pisze ze za male obroty ma, co jest idiotyczne skroro temperature ma ok <_< ...mozesz zrobic tak jak pisze Pigmej lub pokombinowac w ustawieniach programu/biosu zeby sie nie plul...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi