Gość Opublikowano 9 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2009 (edytowane) Mam odnoście parę pytań których proszę za bardzo nie brać zbyt frustracyjnie ;) 1. Jeden z najważniejszych pytań odnośnie CZERO i BF:HEROES związanych z moim sprzętem. Jest to błąd który trapi ciągle mojego młodszego brata, powtarza się co 2-3min ukazuję nagły frez na około 2 sekundy bez wzrostu pingu. Natomiast w CSS nie napotkałem żadnego tego typu błędu Sposoby zwalczenia: a)Na nowszym kompie(VISTA) z tym samym modelem(nie urządzeniem) karty sieciowej = nie działa b)Format komputera = nie działa c)Ukrywanie SSID, Wył WPA-PSK = nie działa b)Wymiana antenki na : http://allegro.pl/item746798582_antena_doo...ak115_lodz.html (WirelessMon 3 EKSPERT EDITION 98-100% przedtem 39-47% ) d) Z kabelkiem ethernet działa. 2. Równo po 8-10 godzinach pracy, modem potrafi zerwać połączenie chodź router wyświetla iż nadal jest połączenie z "NETIĄ" muszem resetować tak zwany "Conection Status" 3.Siedzem sobie przy komputerze przesuwając stopę, a dokładniej paluszki ciut do przodu. Momencie tylko w jednym miejscu ping rośnie z 45-340(CSS), czasem potrafi nawet zerwać połączenie....WHY i czy moja noga ma w sobie jakąś magiczną moc ? xD 4.Gdy próbuje przenieś pliki z XP na VISTA jest normalnie, lecz gdy odwrotnie magiczny system jakim jest wi$ta się zawiesza, natomiast xp tylko "okienko" sieci na czas zresetowania nowszego komputera.... 5. Czy mogę włączyć WPA-PSK AES na tej konfiguracji dla PSP : 6. Wan Setup czyli co za znaczyć, a co odznaczyć ? :) : Ahh i chyba czas zmienić router..... ? Edytowane 9 Października 2009 przez marcimix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2009 1. Miałem dziwną sytuacje ksiądz wchodził za każdym razem na moje pasmo. Nie mineła godzina, a już parafia miała ten sam kanał co ja. Ukryłem SSID, a następnie zmieniłem kanał :D 2 Wgrałem CFW :) 3. Zaktualizowałem oprogramowanie do mojej karty sieciowej. 4. Przeinstalowałem XP 5. Zahaczyłem „WPA-PSK+WPA2-PSK”. W tej chwili komputery są na AES, a inne urządzenia takie jak PSP czy telefon korzystają z dziwnego chasła TKIP :) 6. Już nie dotyczy UFFF trochę się napociłem żeby to wszystko rozwiązać, ale udało się :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...