arab144 Opublikowano 10 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2009 (edytowane) Witam, Mam następujący problem. Znajoma posiada router adsl z Ery. Gdy jej laptop (Asus F3U) jest podpięty z karty sieciowej przewodowej (Realtek) przez kabel do routera to jest nawiązywane połączenie lokalne. Router z komputerem pinguje. Mogę wejść na 192.168.1.1 w firmware routera. Jej komputer ma przypisany adres IP przez DHCP. Jednakże nie ma ciągle internetu. To samo jest w przypadku karty bezprzewodowej Arthros AR5700EG. Chciałbym zaznaczyć, że inne komputery (ok. 5) mają normalnie internet przez kabel, czy też bezprzewodowo. Próbowałem już wielu rzeczy: 1. Przeinstalowałem sterowniki 2. Zresetowałem router do ustawień domyślnych i wszystko skonfigurowałem na nowo. 3. Wyczyściłem jej komputer z wirusów. 4. Przełączałem kabel pod różne porty routera. 5. Zmieniałem kabel na nowy RJ-45. 6. Wyłączałem firewall i NAT na routerze. 7. Ustawiałem statyczne IP. Groteskowe jest to, że tego samego laptopa wziąłem do siebie do domu. I u mnie w obu konfiguracjach internet działa bez zarzutu. Poszedłem też do znajomego i tak samo... wszystko działa wyśmienicie. Teraz pytanie co jeszcze mogę zrobić? Czy format coś pomoże? Może jakieś pomysły ktoś mi podsunie, bo mi się już skończyły.... :unsure: Pozdrawiam :rolleyes: Jeżeli ktoś będzie potrzebował dodatkowych informacji to z chęcią udzielę. Edytowane 10 Października 2009 przez arab144 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arab144 Opublikowano 17 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2009 Sprawa rozwiązana. Proszę o zamknięcie tematu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...