norules Opublikowano 13 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2009 (edytowane) Po zakupie nowej grafiki (GTS 250), i przekonaniu się że wyniki w 3dmark 06 / grach są sporo niższe niż powinny być (np 3dmark 06 - 8600pkt na zegarze 2.3 Ghz) postanowiłem zabrać się trochę za podkręcanie, żeby sprawdzić czy na tym zestawie tej karcie uda się w jakiś sposób rozwinąć skrzydła. No cóż, wyniki są "średnie"... Średnio znam się na podkręcaniu, jakimś cudem (z pomocą poradników) udało mi się osiągnąć zegar Athlona 250, ale wynik wciąż pozostał żałosny. Np. Crysis:Warhead na Gracz (1024x768) jest praktycznie niegrywalny - 12 - 20 FPS w trakcie walki. Race Driver GRID : wszystko na MAX bez filtrowania - ok 25 FPS podczas jazdy w grupie. Już sam nie wiem, może to coś z timingami pamięci, albo naprawdę te Athlony są takie kiepskie. Ma ktoś może 6000+ z taką samą / podobną grafiką? W zasadzie mój procesor powinien mieć teraz wydajność zbliżoną do 6000+, więc wyniki powinny być porównywalne. Edytowane 13 Października 2009 przez norules Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 13 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2009 Nie da się niestety ukryć że procesor jest już stary i ogranicza kartę. Wynik powinien być w granicach 14-15 tyś pkt na tej karcie graficznej. Żeby to osiągnąć czeka Cię wymiana procesora, podkręcanie już dużo tu nie poprawii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...