Novy85 Opublikowano 18 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2009 Posiadam powyższe ddr3 2x2GB na dualu http://www.ocztechnology.com/products/memo...latinum_edition Zastanawiam się czemu w biosie jak mam ustawione na auto SPD to ustala mi memory frezuency 1066 a nie 1333. Dodatkowo profile DDR voltage jest ustawione na 1.5V, a na stronie jest napisane, że te pamięci pracuja w napięciu 1.8V. Prosze o pomoc bo nie wiem czy moge ustawić w biosie takie napięcie. Dodam jeszcze, że jeżeli ustaiwe SPD na 10 => co daje 1333MHz to przy bootowaniu windowsa (vista lub 7) mam niebieski ekran, a jesli go nie ma to po zalogowaniu wiesza mi się komputer. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novy85 Opublikowano 18 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2009 w biosie ustawilem 1.8V, do tego 1333MHz i poki co wszystko działa dobrze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...