fateban Opublikowano 18 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2009 Witam posiadam ten laptop od roku ostatnimi czasy zaczoł sie bardzo grzać wg. everesta 94 °C . przy obciążeniu 50 % . Mam podkładkę chłodzącą przy niej temperatura spada do jakiś 85 °C. oddałem już go nawet do ,,specjalisty" na czyszczenie ale po tym zabiegu tylko troszkę ciszej pracował . Co radzicie w tej sprawie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michrz Opublikowano 19 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2009 dv5 i się grzeje, no kto by pomyślał... A tak szczerze, używasz sprężonego powietrza i takich tam bajerów? Kiedy laptopa oddałeś do czyszczenia? Wentylatory działają? IMO doprowadź go do trochę lepszego stanu i czym prędzej sprzedaj, a za uzyskane pieniądze kup innego laptopa. Te dv5 mają bardzo niechlubną opinię jeśli chodzi o chłodzenie i ściśle z tym powiązane padanie płyt głównych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fateban Opublikowano 19 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2009 miesiąc temu, a sam raz takim sprężonym powietrzem z puchy dmuchałem a potem jeszcze odkurzaczem :) A na co radzicie zamienic bo mniemam już pieniążków zbytnio a rok temu dałem za niego 3000zł ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 19 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2009 Przykre, ale rok temu trzeba było pomyśleć i kupić coś solidnego... Jedynie pozostaje czekać aż padnie, to może w ramach gwarancji (często co najmniej miesiąc...) wymienią Ci na mniej grzejącego się... Ja też jestem za sprzedażą tego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dustone Opublikowano 20 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2009 Coś jest nie tak z chłodzeniem i będzie trzeba sprawdzić czy przypadkiem pomiędzy coolerem a radiatorem nie powstała gruba warstwa kurzu.Można ją wydmuchać wyciągając cooler -widziałem takie co mają 0,5 cm i nie chciały wylecieć nawet potraktowane kompresorem.Potewm pamiętaj żeby wymienić pastę bo przy takiej temperaturze już dawno wyschła a jest jej tam pewnie na 10 laptopów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laiczka Opublikowano 25 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2009 Jeśli masz go jeszcze na gwarancji to ja bym oddała do serwisu, niech radzą. Mój brat ma HPka i wysłał go raz do serwisantów z swiatlaptopow.pl., gdyż tą marką się właśnie zajmują. Nawet nie wiem dokładnie, co się działo w jego przypadku, ale był bardzo zadowolony z jakości i szybkości usługi. A początkowo miał wątpliwości związane z korzystaniem z serwisu oferującego się przez stronę internetową. Wg mnie warto walczyć, póki komputer jest na gwarancji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maj0nez Opublikowano 28 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2009 Zmień pastę na procu i chipsecie. U mnie pomogło bez tego nie dało się filmu po cichu obejrzeć. Ja zmieniłem na Arctic Silver 5. Pozdrawiam Karol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duzyy Opublikowano 5 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2009 (edytowane) dv5-1030ew hmmmm dużo ich sprzedałem:] tradycyjna usterka....płyta główna i przegrzewanie:] serwis tydzień czasu bez sprzętu i wróci jak nowy Edytowane 5 Listopada 2009 przez duzyy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...