Skocz do zawartości
fateban

Hp Dv5 1030 Ew - Gzreje Sie Do 95°c Co Zrobic ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam posiadam ten laptop od roku ostatnimi czasy zaczoł sie bardzo grzać wg. everesta 94 °C . przy obciążeniu 50 % . Mam podkładkę chłodzącą przy niej temperatura spada do jakiś 85 °C. oddałem już go nawet do ,,specjalisty" na czyszczenie ale po tym zabiegu tylko troszkę ciszej pracował . Co radzicie w tej sprawie??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dv5 i się grzeje, no kto by pomyślał...

A tak szczerze, używasz sprężonego powietrza i takich tam bajerów? Kiedy laptopa oddałeś do czyszczenia? Wentylatory działają? IMO doprowadź go do trochę lepszego stanu i czym prędzej sprzedaj, a za uzyskane pieniądze kup innego laptopa. Te dv5 mają bardzo niechlubną opinię jeśli chodzi o chłodzenie i ściśle z tym powiązane padanie płyt głównych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przykre, ale rok temu trzeba było pomyśleć i kupić coś solidnego... Jedynie pozostaje czekać aż padnie, to może w ramach gwarancji (często co najmniej miesiąc...) wymienią Ci na mniej grzejącego się...

Ja też jestem za sprzedażą tego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś jest nie tak z chłodzeniem i będzie trzeba sprawdzić czy przypadkiem pomiędzy coolerem a radiatorem nie powstała gruba warstwa kurzu.Można ją wydmuchać wyciągając cooler -widziałem takie co mają 0,5 cm i nie chciały wylecieć nawet potraktowane kompresorem.Potewm pamiętaj żeby wymienić pastę bo przy takiej temperaturze już dawno wyschła a jest jej tam pewnie na 10 laptopów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli masz go jeszcze na gwarancji to ja bym oddała do serwisu, niech radzą. Mój brat ma HPka i wysłał go raz do serwisantów z swiatlaptopow.pl., gdyż tą marką się właśnie zajmują. Nawet nie wiem dokładnie, co się działo w jego przypadku, ale był bardzo zadowolony z jakości i szybkości usługi. A początkowo miał wątpliwości związane z korzystaniem z serwisu oferującego się przez stronę internetową. Wg mnie warto walczyć, póki komputer jest na gwarancji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi