Skocz do zawartości
pshem

radeon 9000 i tekstury 32bit - problem :(

Rekomendowane odpowiedzi

a wiec mam problem. mam radeona 9000 gigabyte'a, maya II, pamiatki hynixa - 64mb. wszystko sie dobrze instaluje, i jeszcze lepiej dziala.

z malym wyjatkiem.

w 3dmarku 2k1 se, lekko wali sie test advanced pixel shader, tzn, przy 32bit teksturkach (bez kompresji) to co obrabia pixel shader nie pojawia sie (tylko czarne niewypelnione ksztalty). sterowniki to te z plytki z pudelka (niestety nie wiem jakie dokladnie, plytka mi wywedrowala), reszta to dx 8.1, win 2k pro, wszystko swiezo przeinstalowane, i wszystko b. dobrze dziala, zadnych wiecej problemow.

mam dwa typy:

1 - malo prawdopodobne - wina procka - tylko durex 600, mobo na kt133, 192mb ramu - ale tak jak mowie - procek nie ma nic do pixel shadera, moze nie nadaza z przesylaniem tekstur (nie bardzo w to wierze) ???

2 - bardziej prawdopodobne - r9000 nie nadaza z przerobieniem pixel shaderem takich tekstur - w koncu super wydajny to on nie jest.

teraz moje pytanie - mial ktos cos takiego - czy to normalne ?? czy mam oddawac karte na gwarancji ?? jakies opinie ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 - bardziej prawdopodobne - r9000 nie nadaza z przerobieniem pixel shaderem takich tekstur - w koncu super wydajny to on nie jest.

To Imo niemozliwe, gdy grafa nie nadaza z przetwarzaniem

danych to wyswietla mniej fps a nie popelnia blendow

w generowaniu obrazu :?

Wersje catalyst mozna sprawdzic w control panel w zakladce "opcje".

Jednak raczej nie bedziesz mial najnowszych 3.2, wiec zainstaluj je.

A jesli to nie pomoze to grafa do reklamacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam identyczna karte, zapuscilem tego czydemarka i wszystko oki.

windows 2000 prof pl + sp3, dx9.0a, catalyst 3.2

ustawienia tekstur : compressed czy 32 bit ??

standardowo jest compressed, i to mi dziala perfekcyjnie, na 32bit mam problemy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

standardowo jest compressed, i to mi dziala perfekcyjnie, na 32bit mam problemy.

jeszcze raz wlaczylem test... wczesniej z kompresja jednak mialem, a teraz wlaczylem 32bit i dalej wszystko oki

ale moim zdaniem nie powinienes przejmowac sie jakims dziwnym programikiem jezeli wszystko dziala dobrze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeszcze raz wlaczylem test... wczesniej z kompresja jednak mialem, a teraz wlaczylem 32bit i dalej wszystko oki

ale moim zdaniem nie powinienes przejmowac sie jakims dziwnym programikiem jezeli wszystko dziala dobrze

tez tak uwazam, przy najblizszej okazji sprawdze nowsze catalysty, a ogolnie i tak jest git.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...