pshem Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 a wiec mam problem. mam radeona 9000 gigabyte'a, maya II, pamiatki hynixa - 64mb. wszystko sie dobrze instaluje, i jeszcze lepiej dziala. z malym wyjatkiem. w 3dmarku 2k1 se, lekko wali sie test advanced pixel shader, tzn, przy 32bit teksturkach (bez kompresji) to co obrabia pixel shader nie pojawia sie (tylko czarne niewypelnione ksztalty). sterowniki to te z plytki z pudelka (niestety nie wiem jakie dokladnie, plytka mi wywedrowala), reszta to dx 8.1, win 2k pro, wszystko swiezo przeinstalowane, i wszystko b. dobrze dziala, zadnych wiecej problemow. mam dwa typy: 1 - malo prawdopodobne - wina procka - tylko durex 600, mobo na kt133, 192mb ramu - ale tak jak mowie - procek nie ma nic do pixel shadera, moze nie nadaza z przesylaniem tekstur (nie bardzo w to wierze) ??? 2 - bardziej prawdopodobne - r9000 nie nadaza z przerobieniem pixel shaderem takich tekstur - w koncu super wydajny to on nie jest. teraz moje pytanie - mial ktos cos takiego - czy to normalne ?? czy mam oddawac karte na gwarancji ?? jakies opinie ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UfoK Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 Zainstaluj nowe stery do grafy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 2 - bardziej prawdopodobne - r9000 nie nadaza z przerobieniem pixel shaderem takich tekstur - w koncu super wydajny to on nie jest.To Imo niemozliwe, gdy grafa nie nadaza z przetwarzaniem danych to wyswietla mniej fps a nie popelnia blendow w generowaniu obrazu :? Wersje catalyst mozna sprawdzic w control panel w zakladce "opcje". Jednak raczej nie bedziesz mial najnowszych 3.2, wiec zainstaluj je. A jesli to nie pomoze to grafa do reklamacji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 ok, dzieki, pobawie sie sterownikami Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 mam identyczna karte, zapuscilem tego czydemarka i wszystko oki. windows 2000 prof pl + sp3, dx9.0a, catalyst 3.2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 mam identyczna karte, zapuscilem tego czydemarka i wszystko oki. windows 2000 prof pl + sp3, dx9.0a, catalyst 3.2 ustawienia tekstur : compressed czy 32 bit ?? standardowo jest compressed, i to mi dziala perfekcyjnie, na 32bit mam problemy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 mam identyczna karte, zapuscilem tego czydemarka i wszystko oki. windows 2000 prof pl + sp3, dx9.0a, catalyst 3.2 ustawienia tekstur : compressed czy 32 bit ?? standardowo jest compressed, i to mi dziala perfekcyjnie, na 32bit mam problemy. jeszcze raz wlaczylem test... wczesniej z kompresja jednak mialem, a teraz wlaczylem 32bit i dalej wszystko oki ale moim zdaniem nie powinienes przejmowac sie jakims dziwnym programikiem jezeli wszystko dziala dobrze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 mam identyczna karte, zapuscilem tego czydemarka i wszystko oki. windows 2000 prof pl + sp3, dx9.0a, catalyst 3.2 ustawienia tekstur : compressed czy 32 bit ?? standardowo jest compressed, i to mi dziala perfekcyjnie, na 32bit mam problemy. jeszcze raz wlaczylem test... wczesniej z kompresja jednak mialem, a teraz wlaczylem 32bit i dalej wszystko oki ale moim zdaniem nie powinienes przejmowac sie jakims dziwnym programikiem jezeli wszystko dziala dobrze tez tak uwazam, przy najblizszej okazji sprawdze nowsze catalysty, a ogolnie i tak jest git. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...