860lacov Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2009 Słucham różnego rodzaju muzyki. Od techno do rocka. Jest też kilka utworów klasycznych, które bardzo mi się podobają. Czy możecie mi polecić jakieś wasze ulubione lub takie, które uważacie za podstawy jeśli chodzi o klasykę? Ja osobiście polecam takie utwory jak: Antonio Lucio Vivaldi - Cztery Pory Roku (chyba Le Quattro Stagioni) Carl Orff - O Fortuna Johann Sebastian Bach - Toccata E Fuga Wolfgang Amadeus Mozart - Eine Kleine Nachtmusik Wolfgang Amadeus Mozart - Der Hölle Rache Kocht In Meinem Herzen Giacomo Antonio Domenico Michele Secondo Maria Puccini - Nessun Dorma Johann Strauss, Jr. - An Der Schonen Blauen Donau Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2009 http://forum.purepc.pl/Kultura-f96/Muzyka-...yka%2Bklasyczna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2009 (edytowane) Dzięki, ale w tamtym temacie nie ma praktycznie nic. Jest kilka tytułów i kompozytorów. Kompozytorów można znaleźć w internecie bez problemu. Mi chodzi o konkretne tytuły. Nie szukam mega wybitnych utworów (choć w przypadku kompozytorów, o których rozmawiamy trudno mówić o czymś nie wybitnym :) ) . Chodzi mi o te, które większości ludzi wpadają w ucho. Edytowane 23 Października 2009 przez hot_lopez Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 25 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2009 (edytowane) http://forum.polskieradio.pl/dwojka/posts.aspx?t=4514 A tak w ogole to nie słuchaj muzyki klasycznej pojedyńczymi częściami tylko całymi koncertami. Edytowane 25 Października 2009 przez sesq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...