milka Opublikowano 24 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2009 Witam, Bardzo proszę o pomoc w wyborze laptopa do prac z programami CAD: Solidworks, Catia -w granicach 2500. Żywotność min. 2 lata;) Dzięki ,pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gglon Opublikowano 26 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2009 Asus K70IO od 2520zł z błyszczącą matrycą, 17 cali lenovo sl500 za 2800zł z matrycą matową, 15,4 cali A z 14 calowych to np używka: ASUS B80A za 2800zł z matrycą matową Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sorest Opublikowano 30 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2009 1. kategorycznie odradzam do CAD matryce blyszczace. //zreszta... zawsze je odradzam. 2. pasuje miec cyfrowe wyjscie DisplayPort lub DVI na 24" monitor. od biedy analogowe, ale jakosc moze byc tragiczna (np u mnie przy takim polaczaniu jest maniana. w sumie nie wiem czemu, az taka) i wyglada to wtedy jak na dawnych slabych crt ze slaba ostroscia. nie wiem jak to wyglada przy wyjsciu HDMI. moze dobrze. podpytaj kogos kto tak ma. // generalnie ten Lenovo ThinkPad SL500 wydaje sie naprawde calkiem calkiem. ciezkawy troche. ale ma swietna rozdzialke jak na 15,4. no i normalne proporcje 16:10. w zalewie chlamu 16:9 to tez wazne. w dodatku sensowny procek. wyjscie HDMI. no i ibm'owski trackpoint. lepsze to od toucz'a gdy nie ma myszki. gdyby dalo sie ladnie dzialac na HDMI na zew. lcd to i rozmiar 15,4 latwiej bys mogl przytaszczyc czasem na zajecia lub do kogos znajomego po zajeciach niz jakies 17" @gglon pokreciles linki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...