Skocz do zawartości
mongothealien

cud nad rawą ;-) moja stara the best !!!

Rekomendowane odpowiedzi

teflonowa taśma nie nadaje się do uszczelniania WC...

tydzień byłem bez kompa z powodu chłodnicy.

kupiłem nową ponieważ strara z nissana działała jak fontanna, co w połączeniu z elektroniką nie współpracuje zbyt dobrze :wink:

może zbyt słabo dokręciłem zacisk na bloku, dałem za dużo teflonki - kij wie - skończyło się powodzią nr 2.

wysuszyłem wszysto i poskładałem do kupy.

grafa nie wstała...

zdjołem przybitą gwożdziem do ściamy ATI 1mb, by sprawdzić czy cały pozostały sprzęt przeżył.

udało się.

raid, muza, lan, modem przetrwały.

zaczołem przeglądać allegro w poszukiwaniu jakiegos radeona, miałem w planach też katowicką giełdę komputerową na dworcu pkp...

wstałem dzis około 8 rano z zamiarem odwedzenia w/w giełdy.

cisne do starszej po jakieś 4 stówy na nową grafę.

pyta się mnie czy napewno karta jest martwa ( kobieta 64 lata, która nie potrafi odróźnić kompa od grzejnika ), mówię jej, że na pewno.

ona na to: mówiłeś, że twoja woda destylowana nie przewodzi sztromu ( prądu ) i może zadziałała jak izolator...

zdziwiłem się trochę, ale postanowiłem sprawdzić ( wczoraj traktowałem moje GF suszarą i nic nie wychodziło ).

montuję i widzę żółtą diodę na eizo - myślę - trup,

po chwili diodka zrobiła sie zielona - nie czekałem na powstanie windy, tylko pobiegłem po kwiaty dla starszej !!!

niezła jazda - jestem technikiem elektromechanikiem z wykształcenia, moja starsza - prawnik... i to ona miała rację :D

jednym słowem - cud nad rawą !!!!

pozdro dla wszyskich, którzy mają w domu trzeźwo myślącą mamuśkę !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe moja mama jak by usłyszała że chcę 400zł na grafę to powiedziała by że jestem głupi i że może dać mi kopa w du.pe :lol: hehehe

i przyokazji dostał bym opierdziel że k.graficzną rozpieprzyłem, no i ostatecznia dała by mi te 100zł na jakiegoś rage 128 pro... chociaż nic pewnego :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak to sie spiewalo w domowym przedszkolu ???

DOBRZE W DOMU BYĆ Z MAMĄĄĄĄĄAAA ..... :D

A to nie było przypadkiem w tym programie przed domowym przedszkolem "Mama i ja" :D bo w domowym przedszkolu śpiewali: "Gdzie jest słonko kiedy śpi, czy wilk zawsze bywa zły. Dokąd nocą tupta jeż, możesz wiedzieć jeśli chcesz" :lol: :lol:

Co do tematu to nic tylko dziękować, dziękować :) matce :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oz kurde... dobre... dobre... ja mialem kiedys cos takiego tez z grafa... a mama mi powiedziala... moze chcesz cif, zeby dobrze zmyc ta paste z tych czarnych kostek (pamieci)? a mi kopara w dol... zmylem i dziala do dzis lol :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eee, najpierw miałem zbrojone wężyki 12/20 - były za twarde i postanowiłem je zmienić, polazłem do obi i kupiłem niby 12/16.

okazalo siem jednak, że to są jakieś pół calówki.

wchodziły jakoś luzno na bloczek więc postanowiłem zapodać trochę tego białego goowna w taśmie ( sam wiesz, ze cieńko u mnie z hydrauliką :oops: ) i chyba od drobnych wibracji siem to ześlizgneło...

teraz mam nowe, normalne 12/16 rury, bardzo solidne zaciski ( lux'a, metalowe ale nie tną węża ).

teraz wiem, że dwie rzeczy są pewne:

1. powódź niczym nie grozi 8)

2. chłodne myślenie mojej muter zaoszczędza mi czasami sporo hajsu 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi