yogibeer Opublikowano 28 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2009 Chciałbym zmienić hdd w swoim lapie na cos szybszego z krotszym czasem dostepu, obecnie mam 5400rpm. Zastanawiam się nad 1. WD Black 320GB 2. WD Black 320GB II Czym one się różnią? Wg kodu producenta to dwa różne modele Ewentualnie 3. Seagate Momentus Ile chciałbym wydać? max 300zł. Czy się uprzeć i dołożyć kolejne 300 do Raptora 10kRPM? A może jeszcze coś innego ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 28 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2009 (edytowane) Raptor to nie jest dysk do laptopow niestety, takze zapomnij. WD Black w wielu testach pokazuje bardzo niski czas dostepu, nizszy niz Momentusy, ktore z drugiej strony sa troche wydajniejsze. Ja osobiscie mialem juz dwa momentusy 7200.3 320GB ASG oraz 7200.4 250GB ASG i juz wiecej nie kupie zadnego. Powod? Jak dla mnie maja zbyt duze wibracje oraz sa glosne. Ale to tylko moja prywatna opinia B-) Edytowane 28 Października 2009 przez czolo7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogibeer Opublikowano 28 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2009 czolo7, dzięki za informacje. Co do WD i serii Scorpio Black to są dwie wersje jedna [WD3200BEKT] i druga [WD3200BJKT] ta druga ma 'free-fall' i chyba tylko tym się różnią :) Czyli chyba WD, może ktoś ma jakieś alternatywy? - tak wiem SSD ale jedna drobna sprawa nie stać mnie na niego teraz :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duzyy Opublikowano 8 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2009 (edytowane) ja wybrałem WD3200BEKT i jest jestem zadowolony:] jak dla mnie są praktycznie niesłyszalne:] Jedynie podczas włączania notebooka słychać głowice Edytowane 8 Listopada 2009 przez duzyy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...