Skocz do zawartości
qtch

Neostrada przerywa

Rekomendowane odpowiedzi

mam dziwny problem. neostrada dziala normalnie, ale co kilka minut robi przerwe i przez jakies 2 min nie wchodza strony tylko czeka, w tym czasie normalnie sciaga dc i moge gadac na gg, ale IE i outlook express stoi, reinstalacja windowsa nie pomaga, zmiana sieciowki tez nie. do polaczenia uzywam raspppoe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam to samo (przez router na freesco). jest podobnie jak kiedyś jak się czesto waliła neo+ - chyba mają jakiś problem, ale pewnie za parę godzin minie. Choć przyznam, że na razie to trochę wqr...a

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie pomoglo :( co moze jeszcze byc nie tak ? bo te dnsy wpisalem w otoczeniu sieciowym i w dial-upie polaczeniu z neostrada i sciagalem tego fixa do raspppoe i nadal to samo :( zeczywyscie moze to byc cos z dns'ami, ale nie wiem jak to ustawic, help :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powiesz ze Ci nie chodzila ich aplikacja (nie zabraniaja uzywania innych!!) i ze musiales uzyc zastepczej. jak nie beda Ci chcieli pomoc to powiedz zeby przyszedl technik i sam odpalil wszystko, aby chodzilo cacy :)

btw: jaki masz modem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to kijowo :( jakbys mial lucenta to na probe odpalasz router... jak dziala tak jek poprzednio to oznacza ze to wina tpsa, jak nie to twoj komp/modem....

dzwon do nich i powiedz co i jak..... napewno sie skuma jakis typek co jest nie tak :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a reinstall windows ? moze to pomoze ??

btw: zamiast routera kup sobie kompa 486 + plyta + kapke ramu + 2x sieciowka (najdrozszy element :P) + grafa (bo moze sie plyta zawiesic bez niej :() + fdd = ~100-150zl a router 300zl.... stawiasz na nim fressco i po zabawie :) tracisz na to jedna dyskietke :P ale bez hdd za to :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po1. reinstalka byla wczoraj

po2. mam takich kompow 7, tylko lepszych, ale i p100 sie znajdzie, je potrzebuje cos bezglosnego, co mi nie bedzie buczec, jak strszym sie zachce wstac w nocy i do netu wejsc, mialem juz robiony router na kompie, ale nie podoba mi sie ten patent

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czemu ?? ze qmplami sie smiejemy ze na p166 mozna polozyc szklanke wody na proca i zmieniac raz dziennie zeby sie nie grzal :P a tak na serio. z tego co wiem, to fressco prawie nie obciaza proca wiec ten sie nie grzeje mocno..... wymontuj wiatrak z zasilacza i nie zakladaj na proc. powinno dzialac :D serio mowie! :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi