mishakasparov Opublikowano 7 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2009 (edytowane) Jestem w trakcie rozważań nad dwoma modelami Lenovo z serii SL oraz R. Wiadomo, R-ka znacznie solidniej wykonana, ale... jest jedna rzecz, która bardzo mnie zastanawia i nie potrafię się z nią uporać. Otóż model ten posiada kartę grafiki "Intel Graphics Media Accelerator X4500M HD PCI-Express", która rzekomo obsługuje obraz w HD, natomiast laptop nie posiada wyjścia HDMI, lecz wyłącznie "VGA 15-pin HD D-Sub". Kupuję mały laptop i biorę pod uwagę, że będę podłączał go pod monitor, który chciałbym, aby pracował w standardzie HD, jak więc podłączyć coś takiego? Sprzedawca powiedział, że nie wie jak to zrobić, bo D-Sub nie obsługuje HD. No więc jaki byłby sens montowania takiej karty w komputerze, który nie ma fizycznej możliwości połączenia z takim monitorem HD? Oczywiście nie wchodzą w grę konwertery USB-HDMI, które oscylują wokół ceny 600-700,- Uprzejmie proszę o pomoc. Edytowane 7 Listopada 2009 przez mishakasparov Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 7 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2009 (edytowane) D-SUB obsługuje HD. Obsługuje nawet FullHD. Nie odbsługuje HDCP. Edit: upewnij sie tylko że monitor do którego chcesz podłączyć laptopa posiada złącze dsub lub DVI-I Edytowane 7 Listopada 2009 przez szpachla2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duzyy Opublikowano 7 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2009 Z tego co wiem to producenci "wypuszczają" modele z HDMI i bez HDMI. Kwestia tego kto czego potrzebuje, wiadomo ze wersje z HDMI będą droższe:] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mishakasparov Opublikowano 7 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2009 Dzięki za odpowiedzi. Pomogły. Pzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...