bekala Opublikowano 8 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2009 (edytowane) Witam wreszcie udalo mi sie prawie wykończyć wcet . Zaczęło sie od kupna na allegro obudowy lian li za 500zl ztuningowanej przez aquacomputer i powolnym kompletowaniu części : Priorytetem jest cisza, wszystko robiłem sam podręcznymi narzędziami (okno, zaślepki na aquaero i na rez, w topie była już zamatowana chłodnica, zrobiłem z blachy strych żeby chłodnica nie zasysała gorącego powietrza z budy) w planach mam jeszcze zmianę chłodnicy bo niestety ta nie wyrabia przy mocno skręconych wentylatorach, dokupić muszę jeszcze przepływomierz i kilka pierdół do aquaero , Czas na zdjęcia : podziękowania dla maniakalnego za dobre ceny i dla reszty forumowiczów za przekazywanie darmowej i użytecznej wiedzy która pozwoliła mi kontynuować moje małe dzieło "sztuki" Edytowane 8 Listopada 2009 przez bekala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 8 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2009 (edytowane) Pięknie. Plus za zieleninkę. napisz jeszcze jakie części były użyte do budowy układu. Edytowane 8 Listopada 2009 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 8 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2009 Wyglada bomba, ale luk na wezu z GPU do PWM moglby byc lepszy ;) i oploty na kabelki. Ogolnie pierwsza klasa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 8 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2009 Bardzo ładnie i jaki porządek :razz: Nie myślałeś moze o zamianie układu węzy na bloku od ramu? Wtedy by niebyło tego lecącego "po skosie" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kotan Opublikowano 8 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2009 (edytowane) Piękny układ :) wszytsko uporządkowane :) zadnej plątaniny :) a jak z tempami??:D bo zwodowane wszystko a chlodnica tylko 3x120 :D i Przykręc grafe na śledziach bo opada i Ciągnie węze ;) Edytowane 8 Listopada 2009 przez atemen17 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 8 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2009 nie wiem co wy macie z tymi oplotami , tyle osob je juz ma ze slaja sie tandetne po prostu :wacko: A tak pozatym to bardzo fajny kibelek ;) Jedyne co bys mogl poprawic to pomalowanie wnetrza obudowy na jakis kolor do tego pasujacy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
overcloker Opublikowano 8 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2009 ile cie cos takiego wynioslo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 8 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2009 Bardzo estetyczny uklad. Jedyne co to osobiscie dalbym wieksze okno ;) A jesli masz katody UV to ciachnij fotke :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bekala Opublikowano 8 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2009 (edytowane) dzięki wszystkim za ocenę na + Maciem: wnętrza nie będę malował choć mnie to kusiło ale nie bardzo wyobrażam sobie jaki miałby być kolor(czarny mi się nie podoba zbytnio) Blackwhite: oploty by się przydały ale nie podobają mi się te wszystkie kable oddzielnie w oplocie zbyt masywnie wyglądają, odnośnie tego łuku tez się zastanawiałem nad nim, jak będę coś zmieniał to dam dłuższy wężyk atemen17: no chłodnica nie wyrabia dlatego nie kręcę zbyt mocno, czekam na 3X140 thermo jakoś ja upakuje na górę (wczoraj skręcałem wszystko i zapomniałem o grafie:) ) oliwer21: napisz jak sobie wyobrażasz uklad węży jacekcz: czesci to: SWIFFTECH GT kupiony na forum za 100zl +top od maniakalnego 120xl, pompka CUW leszno kupona z 3 lata temu od lordfury nie pamietam ile z 200 zł , chłodnica BIX 3x12 była razem z buda, aquaero i rezem, czlosc na allegro za 500 zł blok na grafe EK-FC 4870 X2 sprowadzony z zagranicznego sklepu za 300 zł (pierwszy w polsce) blok na nb za 30zl allegro blok sb SWIFFTECH za 60 zl allegro węze za 50 zł allegro złączki feaser za 100zl od maniakalnego blok na pwm z forum za 80 zl blok na ram z forum za 80 zl feaser uv płyn za 30 zl forum niklowanie wszystkiego wyszlo u maniakalnego ze 100zl overcloker:razem około 1750zl samo wc z budą wiec nie jest złe bo sama buda nowa kosztowała 2000zl tak ze 90% części mam używane powoli składowane coby nie dostać zadyszki finansowej czolo7 no właśnie mam tylko katody białe ale w niedługim czasie coś kupie i porobię zdjęcia w nocy a co do okna miało go wogóle nie być, mi sie właśnie tak najbardziej podoba widać tylko to co ma być wyeksponowane Edytowane 8 Listopada 2009 przez bekala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kotan Opublikowano 8 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2009 co do łączenia węzy chodizło chyba o to zeby CPU połączyć z górną złączka na ramach a z dolnej dac na chłodnice /rez nie wiem gdzie idzie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pewin Opublikowano 8 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2009 Gratuluje !!! Wspaniały układ. Db przemyślany. Gratki. B-) Mam tylko jedno ale-pusto trochę pomiędzy mobo a koszami(ale i tak okno jest tak wycięte że tego nie widać więc looozik) :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 8 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2009 (edytowane) Mam tylko jedno ale-pusto trochę pomiędzy mobo a koszami(ale i tak okno jest tak wycięte że tego nie widać więc looozik) :razz:jakiś EK-250 i byłoby ciekawiej. Edytowane 8 Listopada 2009 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 8 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2009 (edytowane) oliwer21: napisz jak sobie wyobrażasz uklad węży co do łączenia węzy chodizło chyba o to zeby CPU połączyć z górną złączka na ramach a z dolnej dac na chłodnice /rez nie wiem gdzie idzie :) Dokładnie o to mi chodziło :razz: wtedy wszystkie poza tymi do chłodnicy i pompki będa mniej więcej pionowo/poziomo Ale i tak bardzo fajnie i czekamy na fotki UV 8) Edytowane 8 Listopada 2009 przez oliwer21 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bekala Opublikowano 8 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2009 (edytowane) Gratuluje !!! Wspaniały układ. Db przemyślany. Gratki. B-) Mam tylko jedno ale-pusto trochę pomiędzy mobo a koszami(ale i tak okno jest tak wycięte że tego nie widać więc looozik) :razz: bardzo dziękuje za dobre słowa :) o tym miejscu myślałem na reza (szukam jakiegoś niestandardowego te tuby są już tak oklepane), ktoś ma pomysł czym wypełnić to miejsce ? wtedy można by okno powiększyć :rolleyes: Edytowane 8 Listopada 2009 przez bekala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 8 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2009 Swietny ukladzik :) Bardzo ładnie to wyglada :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bekala Opublikowano 8 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2009 Dokładnie o to mi chodziło :razz: wtedy wszystkie poza tymi do chłodnicy i pompki będa mniej więcej pionowo/poziomo Ale i tak bardzo fajnie i czekamy na fotki UV 8) czyli cos takiego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 8 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2009 Jeszcze maly drobny szczegol....moglbys zrobic oplot na 24-pinowke, tak jak jacekcz ma ;) I w zasadzie faktycznie jakis rezik EK/O-tank by sie przydal :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 9 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2009 Bardzo ladny ukladzik :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 9 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2009 (edytowane) jest super ale jezcze deczko wysiłku i będzie mega wypasnie ciekawie poprowadzone (schowane) kabelki zasilacza :) Edytowane 9 Listopada 2009 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 9 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2009 Co tu dużo mówić dałeś rade :) btw ta buda to nie od gościa z małą ilością pozytywów? Ja takie coś wylicytowałem ale typ się rozmyślił :[ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masakra Opublikowano 9 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2009 Fajne fajne, pochwal sie temperaturami :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pewin Opublikowano 9 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2009 o tym miejscu myślałem na reza (szukam jakiegoś niestandardowego te tuby są już tak oklepane), ktoś ma pomysł czym wypełnić to miejsce ? wtedy można by okno powiększyć :rolleyes: Może taki :) http://img694.imageshack.us/img694/6277/dscn2119.jpg http://img21.imageshack.us/img21/4894/dscn2111x.jpg http://img24.imageshack.us/img24/6651/dscn2118r.jpg Niby tuba ale trochę inna :razz: Aby oddać wielkość leży na TC 2x120 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 9 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2009 Dosyc spora ta tuba :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bekala Opublikowano 9 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2009 Arni to ta buda, zadzwoniłem do gościa i zaproponowałem 500zl z odbiorem osobistym, a jak ja zobaczyłem ją to mi szczeka opadła w środku był cały komplet od aqua, nawet zasilacz taki lepsiejszy, co do oplotu ta na pewno będzie ale jeszcze nie wiem jaki wizja zmiany chłodnicy oddala się dosyć daleko, próbowałem odpalić kompa od wczoraj i niestety lipa. Śrubka od bloczku na pwm była troszku zbyt długa i ukruszyło mi sekcje zasilania płyta nie wstaje :mur: , co najdziwniejsze mam ten bloczek od dosyć dawna i nie było wcześniej takich jaj trzeba będzie coś kupić a kasy nie ma zbyt wiele temp nie podam zbyt szybko :( Pewin: tylko gdzie to kupić i za ile :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pewin Opublikowano 9 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2009 Pewin: tylko gdzie to kupić i za ile :) Swojego nie oddam :razz: a kontakt chętnie Ci podam odezwij się na gg 9125985 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narciarz Opublikowano 10 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2009 bekala bardzo ładny układ. Powiedz mi tylko, jaki rozmiar węży użyłeś: 10/13 czy 10/16, bo nigdzie tego nie mogę wyczytać. Z góry dzięki za info. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 10 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2009 bekala bardzo ładny układ. Powiedz mi tylko, jaki rozmiar węży użyłeś: 10/13 czy 10/16, bo nigdzie tego nie mogę wyczytać. Z góry dzięki za info. 10/13. Wyraźnie widać na fotach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...