Skocz do zawartości
bekala

Wc By Bekala

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wreszcie udalo mi sie prawie wykończyć wcet .

Zaczęło sie od kupna na allegro obudowy lian li za 500zl ztuningowanej przez aquacomputer i powolnym kompletowaniu części :

Priorytetem jest cisza, wszystko robiłem sam podręcznymi narzędziami (okno, zaślepki na aquaero i na rez, w topie była już zamatowana chłodnica, zrobiłem z blachy strych żeby chłodnica nie zasysała gorącego powietrza z budy)

w planach mam jeszcze zmianę chłodnicy bo niestety ta nie wyrabia przy mocno skręconych wentylatorach, dokupić muszę jeszcze przepływomierz i kilka pierdół do aquaero ,

Czas na zdjęcia :

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

podziękowania dla maniakalnego za dobre ceny

i dla reszty forumowiczów za przekazywanie darmowej i użytecznej wiedzy która pozwoliła mi kontynuować moje małe dzieło "sztuki"

Edytowane przez bekala

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piękny układ :) wszytsko uporządkowane :) zadnej plątaniny :) a jak z tempami??:D bo zwodowane wszystko a chlodnica tylko 3x120 :D

i Przykręc grafe na śledziach bo opada i Ciągnie węze ;)

Edytowane przez atemen17

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem co wy macie z tymi oplotami , tyle osob je juz ma ze slaja sie tandetne po prostu :wacko: A tak pozatym to bardzo fajny kibelek ;) Jedyne co bys mogl poprawic to pomalowanie wnetrza obudowy na jakis kolor do tego pasujacy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki wszystkim za ocenę na +

Maciem: wnętrza nie będę malował choć mnie to kusiło ale nie bardzo wyobrażam sobie jaki miałby być kolor(czarny mi się nie podoba zbytnio)

Blackwhite: oploty by się przydały ale nie podobają mi się te wszystkie kable oddzielnie w oplocie zbyt masywnie wyglądają, odnośnie tego łuku tez się zastanawiałem nad nim, jak będę coś zmieniał to dam dłuższy wężyk

atemen17: no chłodnica nie wyrabia dlatego nie kręcę zbyt mocno, czekam na 3X140 thermo jakoś ja upakuje na górę (wczoraj skręcałem wszystko i zapomniałem o grafie:) )

oliwer21: napisz jak sobie wyobrażasz uklad węży

jacekcz: czesci to:

SWIFFTECH GT kupiony na forum za 100zl +top od maniakalnego 120xl,

pompka CUW leszno kupona z 3 lata temu od lordfury nie pamietam ile z 200 zł ,

chłodnica BIX 3x12 była razem z buda, aquaero i rezem, czlosc na allegro za 500 zł

blok na grafe EK-FC 4870 X2 sprowadzony z zagranicznego sklepu za 300 zł (pierwszy w polsce)

blok na nb za 30zl allegro

blok sb SWIFFTECH za 60 zl allegro

węze za 50 zł allegro

złączki feaser za 100zl od maniakalnego

blok na pwm z forum za 80 zl

blok na ram z forum za 80 zl

feaser uv płyn za 30 zl forum

niklowanie wszystkiego wyszlo u maniakalnego ze 100zl

overcloker:razem około 1750zl samo wc z budą wiec nie jest złe bo sama buda nowa kosztowała 2000zl

tak ze 90% części mam używane powoli składowane coby nie dostać zadyszki finansowej

czolo7

no właśnie mam tylko katody białe ale w niedługim czasie coś kupie i porobię zdjęcia w nocy a co do okna miało go wogóle nie być, mi sie właśnie tak najbardziej podoba widać tylko to co ma być wyeksponowane

Edytowane przez bekala

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oliwer21: napisz jak sobie wyobrażasz uklad węży

co do łączenia węzy chodizło chyba o to zeby CPU połączyć z górną złączka na ramach a z dolnej dac na chłodnice /rez nie wiem gdzie idzie :)

Dokładnie o to mi chodziło :razz: wtedy wszystkie poza tymi do chłodnicy i pompki będa mniej więcej pionowo/poziomo

Ale i tak bardzo fajnie i czekamy na fotki UV 8)

Edytowane przez oliwer21

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratuluje !!!

Wspaniały układ. Db przemyślany. Gratki. B-)

Mam tylko jedno ale-pusto trochę pomiędzy mobo a koszami(ale i tak okno jest tak wycięte że tego nie widać więc looozik) :razz:

bardzo dziękuje za dobre słowa :)

o tym miejscu myślałem na reza (szukam jakiegoś niestandardowego te tuby są już tak oklepane), ktoś ma pomysł czym wypełnić to miejsce ? wtedy można by okno powiększyć :rolleyes:

Edytowane przez bekala

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o tym miejscu myślałem na reza (szukam jakiegoś niestandardowego te tuby są już tak oklepane), ktoś ma pomysł czym wypełnić to miejsce ? wtedy można by okno powiększyć :rolleyes:

Może taki :)

http://img694.imageshack.us/img694/6277/dscn2119.jpg

http://img21.imageshack.us/img21/4894/dscn2111x.jpg

http://img24.imageshack.us/img24/6651/dscn2118r.jpg

Niby tuba ale trochę inna :razz:

Aby oddać wielkość leży na TC 2x120

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Arni to ta buda, zadzwoniłem do gościa i zaproponowałem 500zl z odbiorem osobistym, a jak ja zobaczyłem ją to mi szczeka opadła w środku był cały komplet od aqua, nawet zasilacz taki lepsiejszy,

co do oplotu ta na pewno będzie ale jeszcze nie wiem jaki

wizja zmiany chłodnicy oddala się dosyć daleko, próbowałem odpalić kompa od wczoraj i niestety lipa.

Śrubka od bloczku na pwm była troszku zbyt długa i ukruszyło mi sekcje zasilania płyta nie wstaje :mur: , co najdziwniejsze mam ten bloczek od dosyć dawna i nie było wcześniej takich jaj

trzeba będzie coś kupić a kasy nie ma zbyt wiele

temp nie podam zbyt szybko :(

Pewin: tylko gdzie to kupić i za ile :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi