shivek Opublikowano 9 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2009 (edytowane) Witam! Chcialbym wam pokazac moje proby "ogarniecie" tej budy komentarze i rady mile widzane;] Bylo tak: Jest tak: A będzie? ...hehe no wlasnie Cala obudowa zostala roznitowana do cięcia/malowania zabawa dremelem poszla fajnie...malowanie to juz inna bajka nastepnym razem napewno bedzie to proszek a nie sprey kilka fotek: poprawianie "producenta"... 4 dziury na krzyż a o ile lepiej? nigdy wiecej;D 2 dni wyjete z zycia a efekt wcale nie jest super...do tego podatne na zadrapanie straszliwie;/ wydawalo mi sie ze przygoda z malowaniem skonczona (niestety nie do końca) skąd <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> czarne śrubki?...w krakowie najlatwiej chyba jednak sobie zrobic samemu-.- znitowane do kupy (sorry za dramatycza jakosc zdjec...pod reka byl tylko iphone) kilka rzutów: a teraz co zrobic z nitami? ...zamalować! sposob wykonania mial jednak jakis blad..farba przy nitach zeszla...zrobilo sie paskudnie na mysl o ponownym roznitowywaniu (rysowaniu obudowy) i zabawy sciernym wodnym robilo mi sie niedobrze wiec postanowilem pomalowac jeszcze raz calosc oczywiscie miejsca gdzie farba "dala sobie spokuj" nadal widac ... ale poniewaz jest to tyl obudowy...zostawiam jak jest;] a jutro powinny dojsc przedluzki od akasy i zabieram sie za sleeve kabli;] Edytowane 10 Listopada 2009 przez shivek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tms Opublikowano 10 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2009 poprawianie "producenta"... 4 dziury na krzyż a o ile lepiej?To prawda, mam ten sam case i wiem coś o tym :) Producent bez wątpienia zapomniał zrobić tych dziur... Aż taka tragedia z malowaniem? Zmatowiłeś papierem i odtłuściłeś budę? Jaką farbą malowałeś? Będzie jakiś mod czy tylko malowanie? Zamierzasz coś grubszego :) Chętnie bym popatrzył. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shivek Opublikowano 10 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2009 (edytowane) zmatowilem 2 wodnymi odtluscilem benzyna... malowanie oprocz kilku "bledow poczatkujacego" jest w miare ok tylko przy nitach na tyle obudowy widac "buble" ale mam juz na to sposob...zawitalem do castoramy i chyba wszystko bedzie elegancko co do moda...na cos grubszego chyba w tej chwili brak mi weny/talentu nie bedzie to wiec nic nadzwyczajnego... zalozylem topic bo naprawde bardzo malo na polskich forach jest o rebelach znowu na niemieckich prawdziwe zatrzesienie druga sprawa...jak juz znalazlem kilka fotek tych bud od srodka to stwierdzilem: kurde chyba potrafie ladniej to zrobic;] dzisiejsze "łowy" (krakow to jakies zadupie jezeli chodzi o gadzety typu zwykla przedluzka 8 pin-.-) nic zabieram sie do dlubania.... Ostatnie dwa dni: czas na moj pierwszy cable sleeve;] z racji braku czasu musialem "dzialac " w nocy...skonczylem o 6 rano;] taka ciekawostka odnosnie termokurczy...zgrzewalem zapalniczka zarowa=>skonczyl sie gaz potem stara suszarka=> spalilem ja po 2 oplotach chwila namyslu i znalazlem IDEALNE" narzedzie (ktore nie przypala oplotu;]) => prostownica do wlosow;D a oto efekty...na zdjeciu widac ze kabelki troche przeswituja (nie malowalem marekerem) po przymiarkach w budzie musze stwierdzic ze praktycznie tego nie widac (po zagieciu kabli) i ogolnie jestem zadowolony;] dalej montaz katod uv (sprobujcie kupic w krku-.-...mi sie udalo w jakims malym sklepiku "na zmowienie" sprowadzili na nastepny dzien wyszlo nawet taniej niz na alledrogo;p) kabelki poszly w oplot...jakos tak dla siebie to zrobilem;D mysle ze wyszlo niezle bok...juz z mata app , mam zamiar "uzyc" firmowe okno sharkoona ( nie wierze w swoj skill do dremla" problem z tym oknem jest taki ze jest zbyt duze i byloby widac dosc brzydkie zatoki sadze ze mata to rozwiazala...wyglada dokladnie tak jak sobie planowalem;] front budy...jeszcze bez zaslepek kable do dysku beda ciagniete od strony wentylatorow...to pozwoli im "zniknac" z oczu aha wylacznik katod jest pod ubudowa (jest tam taka szpara pomiedzy plastikowym frontem a resza budy) co dalej? narazie praca stanela...samochod wyladowal u mechanika...autobusem jezdzic nie bede;D a musze sobie "wykonac" przedluzka 6 pin....jedna wtyczke juz mam, zenska +blaszki znalazlem gdzies w krakowie moze jutro uda sie skoczyc i kupic Edytowane 12 Listopada 2009 przez shivek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 15 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2009 skąd <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> czarne śrubki?...w krakowie najlatwiej chyba jednak sobie zrobic samemu{bugfix} wziąć {/bugfix} Rozgrzewasz mocno i zanurzasz w oleju (dymi, śmierdzi, czasem się zapala, ale jakiś efekt daje)... To z najprostszych. Trochę trudniejsze są metody, które jest w stanie opanować uczeń na chemii w liceum. (...)farba przy nitach zeszla...zrobilo sie paskudnie na mysl o ponownym roznitowywaniu (rysowaniu obudowy) i zabawy sciernym wodnym robilo mi sie niedobrze Jakaś galwanizernia? Popatrzą na Ciebie tak: O_o ale mogą się zgodzić na kąpiel kilku nitów w czerniącej kąpieli. Może nawet za friko, bo to pójdzie pewnie jako dodatek do jakiegoś większego zamówienia. Tak, wiem, nie będzie Ci się chcieć roznitowywać i rozkręcać wszystkiego jeszcze raz, więc piszę dla sportu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shivek Opublikowano 28 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2009 (edytowane) Aktualizacja: jedna z pierwszych przymiarek (oploty sprawiaja wiecej problemu niz myslalem) i dalej: wizyta w elektronicznym na koncu swiata i mozna sie zabierac za kabelek 6 pin coż...chyba mozna powiedziec że "praktyka czyni mistrza" i skladamy....upchanie kabli w rebelu to dosc extremalna sprawa-.- zostal jeszcze dysk...narazie bedzie prowizorka spowodu konca mat app;D a teraz kilka rzutow i na koniec: front wersja bardziej... i mniej świecaca jak narazie to koniec...tzn prace wstrzymane;] pozdrawiam Edytowane 28 Listopada 2009 przez shivek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konioklonio Opublikowano 28 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2009 Tak mnie zachęciły te twoje zdjęcia, że sam zakasam rękawy i popracuje nad swoim Rebelem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...