Skocz do zawartości
chrzanu91

Rozmieszczenie Głosników 5.1 W Pokoju

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Zakupiłem ostatnio głośniki 5.1 Logitech X-540 i mam mały problem jak je ustawić. Czy tylne głośniki powinny wisieć na ścianie na tej samej wysokości co przednie? Czy głośnik centralny powinien być na tej samej wysokości co reszta? W załączniku jest rysunek mojego pokoju z planowanym rozmieszczeniem głośników. Roszę o przeanalizowanie tego rysunku i ewentualnie coś doradzić.

Kwadraciki z fala dźwięku to głośniki ustawione w danym kierunku.

Prostokąt na monitorze to głośnik centralny na monitorze.

głośnik lewy i prawy stoją aktualnie na biurku a centralny na monitorze LCD, subufer za monitorem

http://img697.imageshack.us/img697/9792/pokjjpg.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no jest lepiej niż u większości ale monitor z centralem postaw na środku biurka sub tam gdzie najlepiej brzmi i najlepiej jakby wszystkie głośniki były na wysokości uszu lub na uszy w wskazywały. Tylne mogę być około 15 stopni wyżej niż przednie. Potem jeśli masz kartę z możliwością ustawiania odległość głośników od słuchacza to metrówka w dłonie wszystko pomierz i powinno być bardzo dobrze jeśli chodzi o surround

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no jest lepiej niż u większości ale monitor z centralem postaw na środku biurka sub tam gdzie najlepiej brzmi i najlepiej jakby wszystkie głośniki były na wysokości uszu lub na uszy w wskazywały. Tylne mogę być około 15 stopni wyżej niż przednie. Potem jeśli masz kartę z możliwością ustawiania odległość głośników od słuchacza to metrówka w dłonie wszystko pomierz i powinno być bardzo dobrze jeśli chodzi o surround

Monitora nie da rady postawic na srdoku biurka poniewaz bede mial za malo przestrzeni przed soba do nauki itp. Jaka kart muzyczna daje mozliwosc ustawienia odleglosc glosnikow o sluchacza, bo aktualnie mam karte jakas badziewna za 50 zl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi