michu1436 Opublikowano 12 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2009 (edytowane) Witam mam taki problem. Odpalam kompa bootuje płytę. Jest ok formatuje partycje itp itd. Natomiast gdy komp się restartuje zamiast odpalać instalacji wyskakuje błąd " nie można odczytać dysku ctrl+alt+del ... ". Czy może być to spowodowane tym, że płyta jest porysowana i trochę już " schodzona ". Komp jest praktycznie nowy nawet roku nie ma. Edytowane 12 Listopada 2009 przez michu1436 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 12 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2009 Spróbuj postawić na nowo partycje. Pamiętaj jednak, że jeśli pozostałe partycje na tym dysku to partycja rozszerzona + dyski logiczne to dane mogą być zagrożone. Partycje rób instalatorem Windows. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michu1436 Opublikowano 12 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2009 (edytowane) Znaczy się jest tak, że gdy mam partycje do wyboru to mam jedną C:, a na kompie ogólnie mam 2 partycje. Ale czy może to być spowodowane porysowaną płytą z Windowsem?. Edytowane 12 Listopada 2009 przez michu1436 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 12 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2009 Nie, porysowana płyta objawią się błędem odczytu z płyty. Jeśli jesteś na etapie ponownego uruchomienia tzn., że płyta została poprawnie odczytana. Zabezpiecz dane z dysku na innym dysku, usuń wszystkie partycje i utwórz na nowo. Nie używaj innych narzędzi poza instalatorem Windows oraz Zarządzanie dyskami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...