un_ix Opublikowano 16 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2002 :arrow: witam mam maly problem z dokonaniem wyboru co do chlodzenia Athlona XP 1900+, ktorego zamierzam krecic. moim faworytem jest Volcano 7+ . chcialbym jednak poznac wasze opinie na ten temat. jaki inny radiator moglby pasowac na tego Athlona? zakupy planuje w www.4max.com.pl. chcialbym zeby chlodzenie bylo ciche, wydajne i w miare tanie. prosze o pomoc w wyborze. z gory dzieki. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JOJO Opublikowano 16 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2002 postow na temat chlodzenia na forum jest tysiace poszukaj i poczytaj ja powiem ci tak wentylator jest albo glosny jak ryczace 40 i wydajny albo cichy - NIE MA CICHYCH I WYDAJNYCH szczegolnie przy XP 2000+ i w zwyz nie ma tanich i dobrych - wentyl kosztuje co najmniej 150 zl aby byl dobry a dla mnie to nie jest tanio zastanow sie nad chlodzeniem wodnym cena okol 400 PLN czyli nie duzo jak popatrzysz przez pryzmat wynikow do chlodzenia przy oc raczej obowiaskowe poza tym jest ciche i b. wydajne jezeli nie chce ci sie jego samemu skladac to polecam gotowe zestawy discotecha Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 19 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2002 :arrow: zamowilem wczoraj Volcano 7+. mysle ze sie sprawdzi, a co do halasu, to go wycisze :D dzieki JOJO za jedyna wypowiedz. :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaka Opublikowano 19 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2002 ja bym nie robil wiatraka bo juz sie na nich zawiodlem nie raz na twoim miejscu zrobil bym WC -wydajne -ciche -i jak sie postarasz to tanie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 19 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2002 :arrow: zamowilem wczoraj Volcano 7+. mysle ze sie sprawdzi, a co do halasu, to go wycisze :D dzieki JOJO za jedyna wypowiedz. :D Jak go wyciszysz to nie wiem czy będzie Ci wstanie schłodzić Twojego antka..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2002 może zmodduj z p4 jkiś cooler? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 23 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2002 :arrow: mam juz Volcano 7+ zalozonego na Athlonie XP 1800+. pracuje z szybkoscia 3000rpm i jest dosc cichy. mam pytanie: jaka moze byc max. temperatura Athlona XP (stabilny system)? prosze o odpowiedz... :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 23 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2002 Myśle że góra 60 stopni ale to już niźle skraca życie prockowi. Myśle że tak do 3 lat (w tym czasie zmieniłbym procka z 3 razy). :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 23 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2002 m,ysle, ze z 60-65 na jadrze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 23 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2002 Co do tego Volcano 7+ to w trybie Silent wcale nie jest taki cichy. Spokojnie zagłuszał mi dysk IBM ICL35 7200. Chodzi mniejwięcej jak Spire BE34B3-H . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loader Opublikowano 23 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2002 Volcano 7+ jest naprawdę skuteczny w obniżaniu temperatury proca, co jest istotne przy o/c. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesio Opublikowano 23 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2002 Tylko WC - ciche, bardzo wydajne a ile frajdy z robienia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JOJO Opublikowano 27 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2002 XP 2000+ dziala mi stabilnie do temp 68 stopni plyta GA Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...