JuLeK Opublikowano 16 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2002 Jak myślicie, która będzie lepsza..? Pytam bo tą chłodnica z 4Max'a mogę mieć bez wntyla za jakies 100zł, więc niewiele drożej od tej z Lublina :wink: :o Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 16 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2002 od lublina qpisz na szrocie za 15 zl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JuLeK Opublikowano 16 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2002 To MUSI być nówka, nie do mojego kompa :wink: Nówka ok. 70zł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 16 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2002 robisz obudowy z WC i sprzedajesz na allegro ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 16 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2002 Julek, tylko Lublin !!! Wczoraj uruchomilem wreszcie WC (chlodnica , nowka , LUBLIN, 80 zl) Przy 1740 MHz i 1,85 Vcore, i 28*C temp otoczenia, mam cale 29*C na procu !!! Zaznaczam ze mam 3 wentyle 92 mm, puszczone na 5V, to i tak starcza w zupelnosci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JuLeK Opublikowano 16 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2002 robisz obudowy z WC i sprzedajesz na allegro ?? Nieee.. :!: Dla qmpla. A co do robienia obudów z WC to tez nad tym myśle, tylko że będzie je sprzedawac Mate Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JuLeK Opublikowano 16 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2002 Julek, tylko Lublin !!! Wczoraj uruchomilem wreszcie WC (chlodnica , nowka , LUBLIN, 80 zl) Przy 1740 MHz i 1,85 Vcore, i 28*C temp otoczenia, mam cale 29*C na procu !!! Zaznaczam ze mam 3 wentyle 92 mm, puszczone na 5V, to i tak starcza w zupelnosci. W spoczynku..? Bo niemożliwe żebyś miał o 1C większą temp na procu niż temp. pokojowa, w stressie :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 16 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2002 no teraz mam juz cale 30*C :? w stresie jeszcze nie mierzylem. Nie zrozumialem Twojego posta ? 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JuLeK Opublikowano 16 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2002 Przeczytaj one more time :wink: :arrow: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 16 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2002 Julek, napisalem ze: mam (teraz) 30*C w spoczynku, czyli 2*C powyzej temperatury jaka jest u mnie w pokoju. W grach, ani innych grzejacych progsach nie sprawdzalem jeszcze BTW, czy ktory program pokazuje temp. w jadrze proca ? oraz czy A XP ma taki czujnik inside ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gordon_23 Opublikowano 16 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2002 Tak Athlon XP ma diode termiczna w srodku. Niestety zaden program jak narazie tego nie pokazuje :( (przynajmniej ja nie znalazlem) Moja plyta ma w biosie odczyt sygnalu z tej diody i jest to jednoczesnie zabezpieczenie przed spaleniem procka (i dziala bo mam filmiki cos ale z toms hardware ze sciaganiem coolera 8) ) Powyzej ustalonej temperaturki plyta odlacza zasilanie... 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 16 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2002 Tak Athlon XP ma diode termiczna w srodku. Niestety zaden program jak narazie tego nie pokazuje :( (przynajmniej ja nie znalazlem) Moja plyta ma w biosie odczyt sygnalu z tej diody i jest to jednoczesnie zabezpieczenie przed spaleniem procka (i dziala bo mam filmiki cos ale z toms hardware ze sciaganiem coolera 8) ) Powyzej ustalonej temperaturki plyta odlacza zasilanie... 8) Epox tez ma cos takiego, w biosie mam shutdown na 65*C ustawione Szkoda ze nie mozna odczytywac z poziomu Windy tej temp. w jadrze 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gordon_23 Opublikowano 16 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2002 Tak Athlon XP ma diode termiczna w srodku. Niestety zaden program jak narazie tego nie pokazuje :( (przynajmniej ja nie znalazlem) Moja plyta ma w biosie odczyt sygnalu z tej diody i jest to jednoczesnie zabezpieczenie przed spaleniem procka (i dziala bo mam filmiki cos ale z toms hardware ze sciaganiem coolera 8) ) Powyzej ustalonej temperaturki plyta odlacza zasilanie... 8) Epox tez ma cos takiego, w biosie mam shutdown na 65*C ustawione Szkoda ze nie mozna odczytywac z poziomu Windy tej temp. w jadrze 8O A shutdown nastepuje na podstawie odczytu z diody termicznej czy z czujnika na plycie? Bo ja w windowsowych programikach mam odczyt z czujnika w sockecie a procek sie wylacza po osiagnieciu ustalonej przezemnie temperaturki w jadrze.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 16 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2002 Tak Athlon XP ma diode termiczna w srodku. Niestety zaden program jak narazie tego nie pokazuje :( (przynajmniej ja nie znalazlem) Moja plyta ma w biosie odczyt sygnalu z tej diody i jest to jednoczesnie zabezpieczenie przed spaleniem procka (i dziala bo mam filmiki cos ale z toms hardware ze sciaganiem coolera 8) ) Powyzej ustalonej temperaturki plyta odlacza zasilanie... 8) Epox tez ma cos takiego, w biosie mam shutdown na 65*C ustawione Szkoda ze nie mozna odczytywac z poziomu Windy tej temp. w jadrze 8O A shutdown nastepuje na podstawie odczytu z diody termicznej czy z czujnika na plycie? Bo ja w windowsowych programikach mam odczyt z czujnika w sockecie a procek sie wylacza po osiagnieciu ustalonej przezemnie temperaturki w jadrze.. No wlasnie nie jestem pewien z ktorego czujnika jest pobierana temp do shutdawn-u Pod Winda to na pewno jest pomiar z tej w sokecie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JuLeK Opublikowano 16 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2002 Temeratura w win jest z czyjnika na MoBo a temperatura shutdownu jest z diody termicznej w jądże CPU. P.S. GŁOSUJCIE :!: co jest, tylko 8 głosów.. :?: Do roboty bo niewiem co wybrać :lol: :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gordon_23 Opublikowano 16 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2002 Temeratura w win jest z czyjnika na MoBo a temperatura shutdownu jest z diody termicznej w jądże CPU.Watpie... Przy 65C w jadrze to by sie nawet winda nie zdazyla uruchomic... Po intensywnej pracy ja mam powyzej 70 C w jadrze a 43-47 z czujnika na plycie... Niestety nie mam aparatu zeby zrobic zrzut ekranu z BIOS'a :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 16 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2002 Jak myślicie, która będzie lepsza..? Pytam bo tą chłodnica z 4Max'a mogę mieć bez wntyla za jakies 100zł, więc niewiele drożej od tej z Lublina :wink: :o Człowieku - Lublin rządzi, sam mam taką (wcześniej już o tym pisałem), mieszczą się na niej dwa wentyle 12x12, a i bez wentyli jest świetna. Jej jedyna wada to rozmiar - jest wprawdzie węższa od tych ze sklepów komputerowych, ale dwa razy dłuższa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abramakabra Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 a jak ona wygląda, może i ja se takom skąbinuje, tylko czy nie będzie za duża, macie jakiś link ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...