Skocz do zawartości
itallio

Mikrofon Nie Działa Pod Sb !live

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Jestem tu nowy i chciałbym sie przywitać:) Sprowadza mnie tutaj następujący problem. Dziś kupiłem nowe słuchawki z micro(przedtem miałem na USB z wbudowaną kartą dźwiękową), i słuchawki działają, a micro nie. Próbowałem chyba wszystkiego, są dobrze wpięte i nigdzie(chyba) nie wyciszone. Co to może być? Ma ktoś jakiś pomysł?:) Z góry dziękuje za pomoc :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest mikser: http://radiowoz.pl/wp-content/uploads/2007..._nagrywania.jpg jezeli nie ma tam mikrofonu to wejdz we wlasciwosci i ustaw zeby wyswietlal sie odpowiedni suwak.

W oprogramowaniu dolaczonym do karty ustawiles niebieskie wejscie jako mikrofon?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ściągnąłem sterowniki, ale przy instalacji wyskakuje error że nie mam takiego urządzenia na kompie bla bla, i w efekcie instaluje sie tylko jakiś MediaSource. Oprogramowanie zassałem takie jaką mam karte czyli SB Live! 24 bit. Spróbuje później zassać jeszcze SB Live! 24 bit 5.1 może to pomoże :)

Dzięki serdeczne za pomoc :]

pozdro :)

@edit

No i [gluteus maximus], ściągnąłem kolejne oprogramowanie i pojawia sie taki o to bug.

Dołączona grafika

Martwi mnie sformułowanie "Set up could not detect anySound Blaster Audio card on your system" :/

Edytowane przez itallio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, podłączyłem w niebieskie wejście

Czy mi się wydaje, czy mikrofon się podpina w różowe wejście. Niebieskie to linein, które się nie nadaje pod mikrofony - musi mieć dość mocny sygnał wejściowy. Edytowane przez YogiCK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi