itallio Opublikowano 23 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2009 Witam! Jestem tu nowy i chciałbym sie przywitać:) Sprowadza mnie tutaj następujący problem. Dziś kupiłem nowe słuchawki z micro(przedtem miałem na USB z wbudowaną kartą dźwiękową), i słuchawki działają, a micro nie. Próbowałem chyba wszystkiego, są dobrze wpięte i nigdzie(chyba) nie wyciszone. Co to może być? Ma ktoś jakiś pomysł?:) Z góry dziękuje za pomoc :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
itallio Opublikowano 24 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2009 0 odezwu?:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 25 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2009 Zacznij od: "nigdzie(chyba) nie wyciszone" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
itallio Opublikowano 25 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2009 Napisałem "chyba" bo już nie mam pomysłu gdzie może być coś jeszcze wyciszone. Gdy podlącze ten micro z USB(micro działa tak sobie, słuchawki padły) to działa. Może to wina sterów do karty, lub samej karty..? pozdro:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 25 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2009 Podlaczyles do wlasciwego wejscia karty dzwiekowej? W mikserze jest widoczny mikrofon i nie jest wyciszony? We wlasciwosciach dzwieku w panelu sterowania masz ustawione poprawnie "Nagrywanie dzwieku" na wejscie karty dzwiekowej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
itallio Opublikowano 25 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2009 Tak, podłączyłem w niebieskie wejście. W mikserze(rozumiem że chodzi Ci o oprogramowanie do karty, tak?) nie widze nigdzie mikrofonu. W panelu sterowania w dźwiękach ustawione mam nagrywanie oraz gdzie sie dało, nie jest wyciszony. pozdro :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 25 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2009 To jest mikser: http://radiowoz.pl/wp-content/uploads/2007..._nagrywania.jpg jezeli nie ma tam mikrofonu to wejdz we wlasciwosci i ustaw zeby wyswietlal sie odpowiedni suwak. W oprogramowaniu dolaczonym do karty ustawiles niebieskie wejscie jako mikrofon? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
itallio Opublikowano 25 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2009 Mikser mój wygląda tak, w takim razie(załącznik) Co do oprogramowania od karty, nie dostałem żadnego miałem ściągnąć sobie sam. W tym co mam nie mam możliwości zrobienia tego o czym mówisz. pozdro :) Bez_nazwy_1_kopia.bmp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 25 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2009 To sciagnij i zainstaluj oprogramowanie: http://www.filefront.com/user/BadBoyforum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
itallio Opublikowano 26 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2009 (edytowane) Ściągnąłem sterowniki, ale przy instalacji wyskakuje error że nie mam takiego urządzenia na kompie bla bla, i w efekcie instaluje sie tylko jakiś MediaSource. Oprogramowanie zassałem takie jaką mam karte czyli SB Live! 24 bit. Spróbuje później zassać jeszcze SB Live! 24 bit 5.1 może to pomoże :) Dzięki serdeczne za pomoc :] pozdro :) @edit No i [gluteus maximus], ściągnąłem kolejne oprogramowanie i pojawia sie taki o to bug. Martwi mnie sformułowanie "Set up could not detect anySound Blaster Audio card on your system" :/ Edytowane 26 Listopada 2009 przez itallio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 26 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2009 (edytowane) Tak, podłączyłem w niebieskie wejścieCzy mi się wydaje, czy mikrofon się podpina w różowe wejście. Niebieskie to linein, które się nie nadaje pod mikrofony - musi mieć dość mocny sygnał wejściowy. Edytowane 26 Listopada 2009 przez YogiCK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 26 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2009 To zależy od karty, bo np. w moim Creativie mikrofon działa w niebieskim porcie, co mnie zaskoczyło, bo standardowo podpiąłem go pod różowe i szukałem powodu, dlaczego nie działał.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
itallio Opublikowano 27 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2009 U mnie nie ma różowego portu, a przy niebieskim jest "znaczek" mikrofonu. Podłączałem też pod inne i dalej to samo :blink: A co powiecie o tym oprogramowaniu? wie ktoś o co biega?:S Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...