Skocz do zawartości
uszek

Dysk w kieszeni

Rekomendowane odpowiedzi

Mam dsk w kieszeni i jak go wyciagne po godzinie to jest dosc ciepły za ciepły i własnie moje pytanie czy opłaca sie instalowac jakis radiator na kieszeni czy moze lepiej zeby był odłaczony ten dysk i siedział w kieszni i jak go bede potrzebował to go sobie podepne Co lepiej?? i jak ten wiatrak zamontowac??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2. A i jeszcze jedno czy sa jakies zaslepki na przod obudowy ktore miałyby dziurki lub cos w tym stylu bo moje sa całe s plastiku no i zadnej dziurki

2. Co ile trzeba czyscic tak mniej wiecej wentylatory i czy musze zdejmowac wentylator na procesorze ( boje sie zeby nie uszkodzic procesora bo jestem w tym jeszcze biały)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. jaki dysk - firma model predkosc talerzy :?:

2. jaka kieszen - moze RH-06 ze zdjemowanymi gora i dolem :?:

jak tak to mozesz np zdjac obie klapki - bedzie jakis tam przpelyw powietrza, jak masz wolne wneki 5.25 to umiesc tak kieszen bez klapek zeby nad nia byla wolna wneka 5.25 a jak mozesz to i pod kieszonka 2 wolna tez nie zaszkodzi

3. po co Tobie zaslepki z dziurkami :?:

4. wentylatory czysimy wedle uznania - jedni raz na tydzien a inni raz na pol roku - to zlezy czy sie Tobie chce czy jest duzo kurzu itd - przeczytaj tez temat o filtrach

5. zeby czyscic wentylator na procku to nie musisz zdejmowac calego coolera - jak czycisz z kurzu to wystarczy dmuchnac np sprezonym powietrzem a jak chcesz nasamrowac to mozesz odkrecic wentylator od radiatora

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak wogole to zauwaz, ze kieszen jest z plastiku, a HDD oddaje cieplo na boki.

Jak chcesz mozna kupic kieszenie z wiatrakami, albo samemu cobie cos takiego wstawic. Jak nie jest Ci on strasznie potrzebny i nie chcesz sie bawic w WC to odlacz.

Ja u siebie mam duuze radiatory od gory i od dolu i jak na razie 24-25C :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam nad obudowa 2 cm miejsca a dysk jest mi w zasadzie niepotrzebny bo to tylko 1Gb wiec to jest tylko do wynoszenia z domu i tak zrobiłem odłaczyłem dysk w kieszeni dałem ja na najwyzsza połeczke ze pod nia jest wolne miejsce a na 3 jest CD-rom przeczysciłem wiatraki i cała płyte odkurzyłem z kurzu myslałem nad dziura na gorze obudowy ale czy mi sie to wogole opłaca ze sprzetu nie zamierzam wyciagac nie wiadomo czego bo jest mi to w zasadzie niepotrzebne bo na gry nie mam czasu a siedze pod linuksem coraz wiecej wiec tam nie ma w co grac tak wiec temat jest skonczony :) wszytsko przeczyszczone i wszystko gra!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi