Lupota Opublikowano 25 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2009 (edytowane) Kupiłem najtańszy "shit" jak każdy tu opisuje czyli Elixir 2x2 GB 1333MHz. Tyle że z radiatorem . Co ciekawe wszystko działa mi OK od samego początku. Odkryłem w CPU-Z że pamięci zgłosiły się jako PC12800 ( 1600 MHz) . Znalazłem stronę Elixira i po numerach odczytanych w CPU-Z wyszło mi że są to właśnie te szybsze. Znalazłem też ich test na stronie : http://www.bjorn3d.com/read.php?cID=1621&pageID=7210 Wygląda że nie taki diabeł straszny ... Na razie nie podkręcałem nic bo sam Turbo Boost na płycie podkręca mi procka do 3.2 GHz i mi to na razie spokojnie wystarcza do wszystkiego. Więc jakby ktoś szukał ramu co nie sprawia problemów z płyta Asus P7P55D to polecam. Edytowane 25 Listopada 2009 przez Lupota Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 25 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2009 Według chipa GoodRAMy 1333 kręcą się na 1866MHz, także chyba rewelacji nie masz. A SPD to SPD :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...