Skocz do zawartości
Noise

Ustawienie Timingów I Częstotliwość Dla Ddr3

Rekomendowane odpowiedzi

Siema.

Mam takie pytanie,dlaczego gdy,ustawię Memclock value na 800 (czyli z tego co mi się wydaje 1600 mhz)

i timingi na 8-8-8-24.To kompter się uruchamia,ale po uruchomieniu Orthosa,SuperPi lub Memtest wywala błędy lub się zacina.

Przy ustawieniu tylko częstotliwości,a timingów na auto,ustawie je na 11-11-11,ale programy dalej się zacinaja.

Jak to mam poprawnie ustawić ?

Oto zdjęcia z programów i standardowe ustawienia.

Może się mylę i ustawiają tą opcje na 800 mhz,wrzucam za dużą częstotliwość ?.

Oczywiście napięcie dla pamięci zmienia z auto na 1.65V (zalecane przed producenta)

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Z góry dzięki za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm...u mnie po przestawieniu z 667 na 800 i wszystko na auto,timingi ustawia tak jak u Ciebie,wszystko smiga elegancko,a mam teoretycznie o wiele slabsze kosci,bo zwykle Ocz 1333 value. Jak nie pomoze to co kolega napisal,to jeszcze sprobuj im dac 2T

Edytowane przez grzeg255

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety mobasy maja problemy z ramem ocz i nic na to nie poradzimy,jedyne wyjscie to trzymanie sie zalecanych pamieci.U mnie np.oc konczy sie na htt 255.przy ustawieniu pamieci na 400,co efektywnie wychodzi ponad 1000Mhz i nic poza tym.Bez ruszania htt, ustawione na sztywno chodza na luzie 1600Mhz 9-9-9.Problemem moze byc w tym wypadku brak 2T,mam nadzieje ze poprawia to w biosie,bo moj proc ma wiele wiekszy potencjal,a nie mam zamiaru zmieniac ramu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi