Skocz do zawartości
dlugopis

Chlodzenie Do Core 2 Duo E6420

Rekomendowane odpowiedzi

Chce kupic znajomemu chlodzenie na procesor E6420. Patrzylem dzisiaj jakims programem u niego i ma plyte Asus P5B-V. Mam do wydania ok. 200zl na wzsystko czyli chlodzenie i pasta termoprzewodzaca. Troche sie rozejrzalem i paste juz wlasciwie wybralem- Arctic Silver 5 (jeszcze jest Revoltec Thermal Diamond Grease ale tamta jest czesciej polecana). Natomiast nie wiem jaki wybrac cooler-mugen 2, zalman cnps 10x quiet czy cos innego? Pytalem sie troche kolegi i mowi ze powinny byc zapinki do i5, bo w niedalekiej przyszlosci kupuje nowy komputer z tym procesorem :). Prosilbym was o pomoc, bo jestem laikiem i nie wiem co wybrac (a chcialbym cos porzadnego).

dziekuje i pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://zenfist.pl/sunbeam-tuniq-tower-120-p-1700.html + AS5 ;)

Ew tak jak wyżej, kup Karakorum i AS5 ;) Jeszcze zostanie Ci na kratę browara i dobre chipsy :D

Edytowane przez KonradGT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BArt X wole mu kupic chlodzenie niz e8400, bo sam mi mowil, ze nie chce inwestowac juz w tego PC-ta :). A e8400 bedzie za mocny do jego karty graficznej (chyba 7300gs czy cos takiego) A chlodzenie najlepiej takie, zeby mogl 'przelozyc' do nowego kompa (czyli musza byc zapinki na lga1156 i ew. am3). A karakorum ma podobno slabe plastikowe mocowanie, tak wyczytalem.

KonradGT

Bardzo fajne to chlodzenie znalazles, ale na angela.pl jest napisane:

W komplecie:

cooler, pasta termoprzewodząca, regulator obrotów wentylatora mocowany z tylu obudowy na "śledziu", elementy montażowe.

Zastosowanie:

Socket INTEL 478, LGA775, AMD K8 ( 754 / 939 / 940 ) AM2/AM2+/AM3 3.6 GHz i nowsze.

W komplecie jest wentylator? No i widze ze na intela to tylko lga775, czyli na i5 by nie weszlo (zestawu pod lga1156 nie znalazlem :()? Czy mugen 2 bylby lepszy? Bo co do pasty to nie mam wlasciwie watpliwosci (chyba ze byscie polecili zalmana cnp10x quiet, bo do niego daja stg1).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi